bezár
 

irodalom

2008. 03. 19.
Új prae-sztori: a Trainspotting előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új prae-sztori: a Trainspotting előtt Irvine Welsh, a Trainspotting írója a hatalmas sikert aratott - és nem mellékesen hatalmas bevételt termelő - regény írója a történet előzményeit tárgyaló könyv megírását tervezi.
A tervezett regényben Welsh a Trainspotting című regényből és a filmből is ismerős alakok, Mark Renton és Simon "Sick Boy" Williamson heroinfüggő korszakát megelőző éveket örökítené meg. Az Edinburgh-ból származó író regényei számos önéletrajzi elemet tartalmaznak, a skóciai helyszínen át - amely a 80-as évek egyik jellegzetes kábítószeres központja volt -, a kallódó kamaszokig. Welsh arról szeretne írni, hogyan lett Renton és Sick Boy azzá a junkie-vá, akikkel a film alapjául szolgáló regény kezdetén találkozhattunk.

Welsh, aki fiatalon maga is heroinfüggő, majd az első könyv megírása idején az edinburghi városháza tisztviselője volt, napjainkban Dublin és Miami között ingázik. A Danny Boyle rendezte filmből több mint egymillió példány kelt el- olvasható a The Sunday Times-ban.
nyomtat

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

Izsó Zita: Bekerített erdő, Scolar Kiadó, Budapest, 2022
Szarka Károly: Az én hibám című könyvéről
Kritika a Jövőbemutató antológiáról

Más művészeti ágakról

Steven Spielberg: A Fabelman család
Andrei Kutsila Amikor a virágok nem hallgatnak című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés