bezár
 

irodalom

2008. 03. 19.
Új prae-sztori: a Trainspotting előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új prae-sztori: a Trainspotting előtt Irvine Welsh, a Trainspotting írója a hatalmas sikert aratott - és nem mellékesen hatalmas bevételt termelő - regény írója a történet előzményeit tárgyaló könyv megírását tervezi.
A tervezett regényben Welsh a Trainspotting című regényből és a filmből is ismerős alakok, Mark Renton és Simon "Sick Boy" Williamson heroinfüggő korszakát megelőző éveket örökítené meg. Az Edinburgh-ból származó író regényei számos önéletrajzi elemet tartalmaznak, a skóciai helyszínen át - amely a 80-as évek egyik jellegzetes kábítószeres központja volt -, a kallódó kamaszokig. Welsh arról szeretne írni, hogyan lett Renton és Sick Boy azzá a junkie-vá, akikkel a film alapjául szolgáló regény kezdetén találkozhattunk.

Welsh, aki fiatalon maga is heroinfüggő, majd az első könyv megírása idején az edinburghi városháza tisztviselője volt, napjainkban Dublin és Miami között ingázik. A Danny Boyle rendezte filmből több mint egymillió példány kelt el- olvasható a The Sunday Times-ban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

irodalom

Happy Hump Day Happy Hump Day
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap
irodalom

Önmaga számára elégséges Önmaga számára elégséges
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 3. nap
irodalom

Értékelés, felolvasás, lazulás Értékelés, felolvasás, lazulás
SZÍN Szépírónők Évadzáró Buli

Más művészeti ágakról

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
Bakony Alexa: Tobi színei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés