bezár
 

irodalom

2008. 04. 20.
Térey János az AEGON díjazottja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Térey János az AEGON díjazottja Asztalizene című darabjáért idén Térey Jánost díjazta a kritikusokból, esztétákból és egy festőművészből álló zsűri.
A zsűri nevében Radnóti Sándor rövid indoklása:

A dráma közismerten a magyar irodalmi kultúra mostohagyermeke. Az AEGON Művészeti Díj bírálóbizottságának örömére szolgált tehát, hogy a kiírás szerint "az előző évben napvilágot látott, kiemelkedő magyar szépirodalmi teljesítmények" között találta Térey János művét, amely már színpadképességét is bebizonyította, továbbá elődeivel - a "Nibelung lakópark"-kal és a Papp Andrással együtt írt "Kazamaták"-kal - bízvást nevezhető a magyar dráma megújításának. Monumentális költői versbeszéde, érett és nagyszabású jellemformálása, leleményes, sokrétegű dramaturgiája mellett kitünteti ezt a művet az is, hogy minden publicisztikai jellegű kibeszélés nélkül, tárgya művészi megformálása révén tud hozzászólni a magyar élet aktuális kérdéseihez.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Happy Hump Day Happy Hump Day
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap

Más művészeti ágakról

art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
színház

Bábesztétikai egyszeregy Bábesztétikai egyszeregy
Hívószavak a bábhoz – a Budapest Bábszínház online bábesztétikai konferenciája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés