bezár
 

art&design

2008. 05. 15.
Rekordáron kelt el Francis Bacon egyik képe
PRAE.HU/MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új rekord született a kortárs művek szerdai árverésén New Yorkban: Francis Bacon ír festő (1909-1992) Triptych (Hármasoltár) című alkotása 86 millió dollárért (közel 14 milliárd forint) talált gazdára a Sotheby,s aukciós háznál.
Az 1976-ban készült monumentális, provokatív alkotás 30 millió dollárral többért kelt el, mint a korábbi, 52,6 millió dolláros rekordár, amelyet Bacon egy másik művéért tavaly fizettek.

A háború utáni modern műalkotások korábbi rekordját Mark Rothko White Center (Yellow, Pink and Lavander on Rose) című alkotása tartotta, amely egy éve 72,84 millió dollárért kelt el a Sotheby,s aukciós háznál.

A szerdai eladások eufórikus légkörben zajlottak a Sotheby,snél, számos vászon messze felülmúlta a szakértők várakozását.

Előző nap a Christie, s jelentette be, hogy a tavaszi árverési idényben 348 millió dollár (több mint 56 milliárd forint) értékben adott el műveket, a múlt heti impresszionista aukció után immár másodszorra rácáfolva azokra a hírekre, amelyek szerint válságban lenne a műkincs-kereskedelem az Egyesült Államokban.
nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés