bezár
 

art&design

2023. 11. 30.
Sárkány Győző életmű-kiállítása Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hosszabb ideig, január közepéig látható Sárkány Győző Létidő című életmű-kiállítása a szegedi Reök-palotában, a tárlat anyaga újabb alkotással, egy papír alapú plasztikával is bővült.

Az október 7-i megnyitója óta igen sokan kíváncsiak az elismert képzőművész mintegy ötven, alkotással töltött évét bemutató, reprezentatív gyűjteményre. A kiállítás eredetileg december 3-án zárult volna, de több mint egy hónappal tovább, január 14-ig látogatható lesz.

prae.hu

Sárkány Győző műfaji határokat feszegető, sokoldalú alkotó, aki szabadon használja az autonóm és alkalmazott grafika, a festészet, a fotó, illetve a plasztikai kifejezésmód eszköztárát. A szecessziós palota két szintjén csaknem ötszáz alkotását láthatja a közönség, a tárlat egyik leglátványosabb műve azonban az földszinttől a napozótetőig magasodó, 42 elemből álló, több mint tízméteres képinstalláció, amely az aulában fogadja a látogatókat.

A tárlat meghosszabbítása alkalmából Sárkány Győző újabb műalkotással bővíti a kiállítás anyagát. A szabadkézi rajz, a grafika művészettörténeti rangú nagymesterei különös jelentőséggel bírnak életművében, munkásságuk, kifejezéskészletük időről időre megihleti az művészt. Az újonnan érkező műtárgy a rá jellemző kísérletező nyitottsággal értékeli újra a tárlaton is látható Dürer-parafrázisait: a grafikákból egy papíralapú plasztikát készített.

A Létidő című tárlat az ünnepi időszakban december 27. és 30. között, és az új év második hetében, január 9-től várja majd az érdeklődőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés