bezár
 

színház

2008. 05. 31.
Jókaival indul a kecskeméti évad
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bodolay Géza, a Kecskeméti Katona József Színházat tíz éven keresztül vezető igazgató szerint igazi népszínházzá vált a teátrum. Erről a leköszönő direktor szombaton, a színház nézőterén tartott évadzáró társulati ülésen beszélt, majd az augusztustól a színházat irányító Cseke Péter a jövő évi műsortervet ismertette.

Bodolay Géza kiemelte: tíz év alatt 130 darabot mutattak be a színház három játszóhelyén, a legutóbbi évadban 14 ezer bérletesük volt, közülük ötezer gyermek. Kiemelkedőnek ítélte azt, hogy meghaladta a 90 ezret az összesített nézőszám az elmúlt évadban - szemben a tíz évvel korábbi 65 ezres nézőszámmal.

A társulat szavazatai alapján az évad színésznője Csombor Teréz lett, míg az évad színészévé Fazakas Gézát választották.

Cseke Péter bejelentette: a nagyszínház első bemutatója - október 3-án - Jókai Mór Komédiás had, avagy Thespis kordéja című vígjátéka lesz a kolozsvári színház művésze, Keresztes Attila rendezésében. A következő darabot, Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékát Cseke Péter rendezi, majd a román Sorin Militara rendezésében Jerry Herman Hello, Dolly! című "házasságszédelgése" lesz látható.

Cseke Péter december 31-én tervezi bemutatni saját rendezésében, bérleten kívül, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabját, mely a következő évadban bekerülhet a bérletes előadások közé.

Ha addig nem előzik meg a kecskeméti bemutatót, akkor február 20-án ősbemutató lesz a színházban: Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének színpadi változatát láthatják a bérletesek. Az utolsó bérletes előadás premierje április 17-én lesz: Peter Schaffer Amadeus című színjátéka kerül színpadra.

A nagyszínházban két gyermekdarab is látható lesz. Presser-Horváth-Sztevanovity A padlás című darabját mutatják be először, majd Csukás István-Darvas Ferenc: Ágacska című mesejátéka lesz látható.

A nagyszínházi előadások mellett a Kelemen László kamaraszínházban négy, az Üzemszínházban három darabot mutatnak be. Az új igazgató javasolni fogja a város közgyűlésének, hogy az Üzemszínház vegye fel a korábban a színházat sikerrel igazgató Ruszt József nevét.

Cseke Péter tervezi, hogy tárgyalásokat kezd arról, hogy a színház újítsa fel - szűkített repertoárral - a több mint tíz évvel korábban abbahagyott bajai vendégjátékot.

A jövő nyártól operettbemutató is lesz a városháza udvarán kialakított játszóhelyen, majd a darab bekerül a bérletes előadások közé.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
John a Latinovitsban
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés