bezár
 

színház

2008. 06. 01.
Megújuló színház Szentjakabon
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A megújuló színházi kultúrát tükrözi a Szentjakabi Nyári Esték idei programsorozata. A kaposszentjakabi bencés apátság romkertjében műsorra kerülő produkciók lehetőséget adnak a választásra a különböző irányzatok iránt érdeklődőknek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A rendezvénysorozat június 11-én az alternatív színházi társulatok találkozójával kezdődik. A műsorban, amely másnap ismét megtekinthető lesz, a Déryné Vándorszíntársulat, a Füred Rock Szín Kör, a Teátristák, valamint középiskolás csoportok mutatkoznak be.

Június 24-én Szentivánéji vigasságokat tartanak a romoknál, majd július 10-én Détár Enikő és Rékasi Károly kettősében pillanthatnak be a nézők egy házasságba az Ingmar Bergman rendezte film színpadi adaptációjának köszönhetően.

A Kék Művészügynökség és a Művészetek Völgye július 17-én egy közös, dokumentumokra épülő produkcióval lép színre. Robert Harling Acélmangóliák című filmjének színpadi változatát július 24-én nézhetik meg az érdeklődők, majd másnap nemzetközi néptánc gálát láthat a közönség.

Falussy Lilla Félédes című vígjátékát és Gyöngyösi Tamás Csodálatos Mandarin című táncjátékát július 31-én, Pintér Béla Paraszt opera című darabját pedig augusztus 7-én mutatják be.

A Szentjakabi nyári esték programsorozata augusztus 14-én a Déryné Vándorszíntársulat és a Somogy Táncegyüttes közös táncszínházi előadásával zárul.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Desiré Central Station 2022 – No Filter
Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
színház

Inkognitó a Pesti Színházban
Beszélgetés Karsai Györggyel

Más művészeti ágakról

A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
irodalom

Szeifert Natália: Örökpanoráma, Kalligram, Budapest, 2022.
Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés