bezár
 

színház

2008. 06. 01.
Megújuló színház Szentjakabon
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A megújuló színházi kultúrát tükrözi a Szentjakabi Nyári Esték idei programsorozata. A kaposszentjakabi bencés apátság romkertjében műsorra kerülő produkciók lehetőséget adnak a választásra a különböző irányzatok iránt érdeklődőknek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A rendezvénysorozat június 11-én az alternatív színházi társulatok találkozójával kezdődik. A műsorban, amely másnap ismét megtekinthető lesz, a Déryné Vándorszíntársulat, a Füred Rock Szín Kör, a Teátristák, valamint középiskolás csoportok mutatkoznak be.

Június 24-én Szentivánéji vigasságokat tartanak a romoknál, majd július 10-én Détár Enikő és Rékasi Károly kettősében pillanthatnak be a nézők egy házasságba az Ingmar Bergman rendezte film színpadi adaptációjának köszönhetően.

A Kék Művészügynökség és a Művészetek Völgye július 17-én egy közös, dokumentumokra épülő produkcióval lép színre. Robert Harling Acélmangóliák című filmjének színpadi változatát július 24-én nézhetik meg az érdeklődők, majd másnap nemzetközi néptánc gálát láthat a közönség.

Falussy Lilla Félédes című vígjátékát és Gyöngyösi Tamás Csodálatos Mandarin című táncjátékát július 31-én, Pintér Béla Paraszt opera című darabját pedig augusztus 7-én mutatják be.

A Szentjakabi nyári esték programsorozata augusztus 14-én a Déryné Vándorszíntársulat és a Somogy Táncegyüttes közös táncszínházi előadásával zárul.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés