bezár
 

gyerek

2008. 10. 15.
Aliz! - zenés játék az egri színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aliz! címmel Lewis Carroll Alice Csodaországban című műve alapján készült zenés játékot mutat be pénteken az egri Gárdonyi Géza Színház.
A regényt Roland Schimmelpfennig alkalmazta színpadra, az előadás betétdalait pedig Futó Balázs, az egri színészzenekar tagja és zenésztársai írták - közölte a színház sajtószóvivője.

Pilisy Csenge felidézte, hogy az emberek többsége a meseregény születése óta, vagyis másfél évszázada gyermekmesének tartja az Alice Csodaországbant, illetve a belőle készült számtalan színházi és filmes adaptációt. Ugyanakkor sokan - köztük az egri produkció alkotói is - úgy vélik: mű nem csak a gyerekeknek szól. 

A történetben a legkisebbek varázslatot találnak, a matematikusok viszont bonyolult logikai feladványokat és komplex matematikai összefüggéseket ismerhetnek fel, a pszichiáterek szerint pedig az őrület különböző típusainak pontos diagnózisai is fellelhetőek az alkotásban. Mindazonáltal a mű egyik legfontosabb kérdése: ki vagyok én, mit jelent felnőni, megismerni önmagam? - mutatott rá Pilisy Csenge.

A Dömötör András rendezte egri előadás arra tesz kísérletet, hogy a történetet a maga összetettségében mutassa meg fiataloknak, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Aliz szerepében Járó Zsuzsát láthatja a közönség, a további főbb szerepeket pedig Bányai Miklós, Fekete György, Kerek Vivien, Mészáros Máté, Ötvös András, Schruff Milán, Vajda Milán és Vencel Valentin játssza.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Alex Garland: Polgárháború
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés