bezár
 

gyerek

2010. 01. 29.
Gyermekmúzeum nyílt Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ország első gyermekmúzeuma nyílt meg pénteken Győrött: óvodások és kisiskolások számára rendezett kiállításainak a Borsos Ház ad helyet a kreatív gyermekműhely szomszédságában.
A képzőművészet megszerettetését, a gyerekek múzeumlátogatóvá válását elősegítő projektre európai uniós pályázatot nyert a működtető Városi Művészeti Múzeum. A társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) hétmillió forinttal támogatja a projektet - mondta Grászli Bernadett múzeumigazgató, az átadást megelőző sajtótájékoztatón.

A szakember ismertetése szerint az ország első gyermekmúzeumának történeti és művészettörténeti témájú kiállításain műalkotásokat, iparművészeti remekeket mutat be, s játékos formában nyújt ismereteket gyarapító élményt a három és tizennégy éves kor közötti lurkók számára.
A pénteki megnyitót Farkas Zsuzsa képzőművésznek a lovagkort megelevenítő grafikai és festmény-kiállításával kötötték össze.

Az alkotásokon a lovagkor jellemző színterei, a várak, a lovagi tornák helyszínei, a kor hősei, hősnői jelennek meg, majd kelnek életre a Csikóca gyermekműhely játékos foglalkozásain hétvégenként. Így egyebek között középkori vár építésére invitálják a kisebbeket, akik a papírvár építési munkálatai közben megismerkedhetnek a korabeli harcmodorral, életmóddal.

A későbbi kiállításokon és a hozzájuk kapcsolódó műhelyfoglalkozásokon a színek törvényszerűségeivel, az állatátábrázolásokkal és a fénynek a festményeken betöltött szerepével ismerkedhetnek a gyermekmúzeum látogatói.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés