bezár
 

zene

2015. 03. 05.
A Titanic Filmfesztivál bemutatja: Claudio Simonetti's Goblin és Trottel Stereodream Experience az A38-on
2015. március 22., 20h, A38 Hajó, Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Titanic Filmfesztivál bemutatja: Claudio Simonetti's Goblin és Trottel Stereodream Experience az A38-on Dario Argento 1977-es horrorklasszikusa, a Suspiria (azaz Sóhajok) mindmáig a műfaj egyik kultikus klasszikusa. Ezen a különleges estén a film eredeti filmzenéjének komponistája,Claudio Simonetti zenésztársaival élő koncerten adja elő a filmzenét az A38 Hajón, miközben a film pereg a vásznon. A nem mindennapi esemény az áprilisban zajló Titanic Nemzetközi Filmfesztivál beharangozó programja is egyben.

Claudio Simonetti's Goblin (IT)

Az olasz horror-rendező, Dario Argento 1977-es Suspiriája (magyarul Sóhajok címmel forgalmazták) a mai napig kultikus tisztelettel övezett klasszikusa a műfajnak. A német expresszionista filmet, a misztikus-erotikus thrillereket az olcsó slasherrel és a Cinecitta szerzői filmjeivel keverő giallo műfaj egyik alapköve. A film máig tartó hatásához a pazar látványvilágon és csodás díszlettervezésen túl még egy fontos dolog járult hozzá: a rendkívül atmoszférikus filmzene. A Sóhajok kísérőzenéjét a korszak egyik legfontosabb olasz progrock-zenekara, a Goblin írta és játszotta fel. A Goblin zenei agya a brazil származású billentyűs-komponista, Claudio Simonetti volt, aki számtalan horrorfilm zenéjét szerezte, Argento jó pár munkáján kívül például David A. Romero alapművének, A holtak hajnalának zenéjét is.

A Goblin feloszlásokkal és újjáalakulásokkal, utódzenekarokkal tarkított pályafutása 2013-ban vett új fordulatot, amikor az eredeti felállás észak-amerikai turnéja után (amire egyébként az A38-on is fellépett Secret Chiefs 3, azaz a Faith No More-gitáros Trey Spruance együttesével indult) Simonetti kitalált egy nagyszabású projektet. Saját Goblin-utódformációjával Londonban tartott pár vetítéssel egybekötött koncertet, amiken élőben adta elő a Sóhajok filmzenéjét, természetesen a filmmel a háttérben.

A rövidke sorozat óriási sikert aratott, így aztán Simonetti úgy döntött, hogy több koncertet is tart majd. Így kerül Budapestre ez a kivételes előadás, Dario Argento horrorklasszikusa, élő filmzenével, maga a zeneszerző előadásában. A mozi-koncert egyben felvezető-beharangozó eseménye az áprilisban zajló Titanic Nemzetközi Filmfesztiválnak.

A zenekar tagjai:
Claudio Simonetti: billentyűsök
Bruno Previtali: gitár
Federico Amorosi: basszusgitár
Titta Tani: dob

További információk a hivatalos honlapon és a Facebookon

Trottel Stereodream Experience

Rupaszov Tamás több mint harminc éve működő és világot járó, az utóbbi időkben Trottel Stereodream Experience néven futó kísérletező együttese mára szakított a gyökereit jellemző, hajdani punkkal, és a zenekar újabb anyagaiból már folkos-elektronikus pszichedélia örvénylik elő. Meditatív, erőteljes, sodró, misztikus, "elszállós" zenéjükben a monotonitás nem válik unalmassá, de a kísérletező, keresgélő hangzások sem idegenek Rupaszov Tamástól és zenésztársaitól. Zenéjük a pszichedelikus stílus hőskorát és legnagyobbjait idézi atmoszférájában.

Felállás:
Fekete Inci: elektromos hegedű
Almási Kriszián: dobok
Rupaszov Tamás: basszusgitár , elektronika

Lemezek:
Embryo, 2010
One Step Ahead, 2008
A Trottel Stereodream Experience, 2002
Fluid, 2000
Interference, 1999
TroxxTracks, 1997
The Stolen Garden, 1995
The Same Story Goes On, 1993
The Final Salute, 1991
Your Sincere Innocence, 1990
Borderline Syndroma, 1989

További információk a hivatalos honlapon és a MySpace-en.

Jegyinformáció és -vásárlás: az A38 honlapján itt.

Forrás: az A38 honlapja.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés