bezár
 

gyerek

2024. 04. 24.
Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés.

A pályázati kiírás szerint a Mini kategóriában 7-11 éves, míg a Junior kategóriában 12-15 éves diákok pályaműveit várják a szervezők.

prae.hu

A diákok tíz közlekedési helyzet közül választhatnak egyet, amit lerajzolnak. A tájékoztatás szerint a rajzpályázat célja az edukáció, témaválasztáskor a gyerekek a közlekedési helyzetek áttekintése során megismerik azokat a legfontosabb közlekedési szabályokat, amelyek megszegése balesethez vezethet.

Az első három helyezettet, valamint a különdíjasokat mindkét kategóriában értékes ajándékokkal jutalmazzák.

A közleményben felidézik, hogy a vasúttársaság több mint tíz éve működik együtt a rendőrséggel: évente 60-70 helyszínen tart közös vasúti-közúti közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség területileg illetékes munkatársainak közreműködésével. A MÁV munkatársai folyamatosan részt vesznek a rendőrség által szervezett RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete), valamint ILCAD (Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap) ellenőrzési akciókban is.

A MÁV és az ORFK-OBB már korábban is megszólította az iskolásokat. 2021-ben a MÁV Ütközéspont kampányának kiemelten fontos célcsoportja - az autóvezetők mellett - a már önállóan közlekedő tizenévesek és fiatal felnőttek voltak, akik jellemzően kerékpárral vagy gyalogosan tévednek a sínekre.

Kép forrása: a MÁV hivatalos Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés