bezár
 

színház

2016. 08. 22.
Visszatér a Tévedések vígjátéka a Szegedi Szabadtéri Játékokra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A tavaly szakmai és közönségsikert arató Shakespeare-darabbal, a Tévedések vígjátékával zárul szombaton az alapításának 85. évfordulóját ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada - tájékoztatta a rendezvény sajtóreferense az MTI-t.

Fábián Barbara emlékeztetett arra, hogy tavaly tizenhárom év után mutattak be újra Shakespeare-művet a fesztivál nagyszínpadán, a Dóm téren. Az előadást - a tőle megszokott lenyűgöző és monumentális látványvilággal - Kerényi Miklós Gábor állította színpadra.
    

Szkéné színház

A Budapesti Operettszínház művészeti vezetője úgy fogalmazott: Shakespeare nagyszerűsége többek között abban rejlik, hogy a közösségi, politikai és a személyes konfliktusokat kiválóan tudja ütköztetni egy történeten belül. A cselekmény Efezusban játszódik. A valószerűtlen eseményekben dúskáló darab a szereplők őrült reakcióit mutatja be, a személyiség megkettőződésének, elvesztésének félelmetes pillanatait. Nevetséges és egyben tragikomikus helyzetek jellemzik a Tévedések vígjátékát, vágyakban, felfedezésekben és meglepetésekben gazdagon.
    

A produkció szerepeire olyan népszerű színészeket sikerült megnyerni, mint Szinetár Dóra, Telekes Péter, Klem Viktor, Pálmai Anna, Molnár Piroska és Márton András. 
    

A Horgas Péter által tervezett díszlet középpontjában egy atommodellt megidéző hatalmas építmény áll, amely alapja helyet ad egy mai közel-keleti város bazárjának is. Az egzotikus környezet megidézését segítik a Füzér Anni megálmodta jelmezek, de feltűnik a színpadon tevecsikó, szamár és egy tuk-tuk is. Az előadás mozgástervező-koreográfusa Duda Éva, aki saját társulatának táncosai mellett a Közép-Európa Táncszínház művészeit, az Operett Akadémia és a PBS növendékeit is irányította.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés