bezár
 

zene

2018. 01. 15.
KK klasszikus február
A Klebelsberg Kultúrkúria februári koncertajánlata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
KK klasszikus február A Klebelsberg Kultúrkúria koncerttel, operával, könnyebb zenével és hangterápiával várja a közeli közönséget.

2018. február 7. szerda 19:30

Klasszikus kedvencek 2018.

Mesterkoncertek és fiatal művészek - Duna Szimfonikus Zenekar újévi koncertje

Műsor:

Brahms: 2. (B-dúr) zongoraverseny, op.83

Borogyin: 2. (h-moll) szimfónia

Vezényel: Medveczky Ádám Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas karmester

Közreműködik: Kocsis Krisztián – zongora

A fiatal művészgeneráció egyik legígéretesebb tehetsége Kocsis Krisztián, akinek műsora akár névjegy is lehetne: a kihívást és minőséget kereső, a könnyű siker lehetőségét elvető, széles látókörű, elmélyült muzsikusszemélyiség névjegye. A koncert idején épp csak betölti huszadik életévét, de – minden bizonnyal édesapjának, Kocsis Zoltánnak is köszönhetően – olyan gazdag szakmai múlt és komoly koncertrutin áll mögötte, mintha már tíz éve lenne a pályán. Zeneakadémiai tanulmányait 2015-ben kezdte, egy évvel később a zeneszerzés szakra is felvették, és szintén 2016-ban jutott be egyetlen magyar versenyzőként a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny döntőjébe, a legjobb hat közé; teljesítményét hét különdíjjal jutalmazták, amelyek között számos koncertfelkérés is szerepelt.

Jegyár: 2800 Ft

2018. február 16. péntek 19:00

Grazioso Zeneszalon

Meghívott vendég: Fejér András Liszt-díjas harsonaművész

Házigazda: Detvay M. Marcella

A műsor tervezet:

J. B. Loeillet: C-dúr szonáta
C. Saint-Saens: Cavatine
A. Guilmant: Morceau Symphonique
S. Sulek: Sonata
Láng István: Libero
Hollós Máté: Trombondine
Sugár Miklós: Egyperces tételek

Közreműködik: Sarkady Katalin - zongora

Fejér András 1967-ben született Budapesten. Harsonatanulmányait Gergely Gyulánál és Farkas István Péternél kezdte. Harsonaművész diplomáját 1990-ben szerezte meg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Steiner Ferenc növendékeként. 1983-tól egyik alapító tagja az Academia Rézfúvós Kvintettnek, amellyel nemzetközi versenydíjakat szerzett: Barcs I. díj, Narbonne II. díj, Gmünd II. díj.

1987 és 2000 között tagja volt a Magyar Állami Hangversenyzenekarnak, ahol 1995-ben az "Év Művésze" zenekari kitüntetést kapta. 1997-től a Deutsches Symphonie Orchester Berlin szólóharsonása.

1989 óta rendszeresen koncertezik szólistaként Magyarországon és Európa városaiban egyaránt. Repertoárja nagy részét kortárs magyar zeneszerzők művei képezik, - harsonaszólók, elektroakusztikus, kamara, és versenyművek - amelyek többsége a számára íródott. 

2001 és 2006 között tanársegéd volt a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2007-ben részt vett a müncheni (ARD), 2010-ben pedig a markneukircheni nemzetközi harsonaverseny zsűrijében.

Fejér András több nemzetközi harsonaversenyen volt díjazott: Prágában (Prágai Tavasz) III. díj és különdíj a cseh művek előadásáért, Toulonban II. díj és Münchenben (ARD) III. díj, de az I. és II. díjat a zsűri nem adta ki. 2012-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Első önálló CD felvételét - mely 2000-ben jelent meg a Hungaroton Classic forgalmazásában "Name-Game" címmel - Artisjus díjjal jutalmazták. Ezt a kitüntetést 2008-ban és 2012-ben újra elnyerte. 2011-ben "C'est la vie" címmel szintén a Hungaroton Classic forgalmazásában egy újabb lemeze jelent meg, amelyen a számára komponált kortárs magyar zeneszerzők művei szerepelnek.

A belépés díjtalan.

2018. február 11. vasárnap 15:00

Az operairodalom gyöngyszemei

Puccini: A fecske

A New-Yorki Metropolitan Operaház előadása

Vezényel: Marco Armillato

Szereplők: Angela Gheorghiu, Roberto Alagna, Samuel Ramey, Alyson Cambridge, Lisette Oropesa, Tony Stevenson, Monica Yunus, Marius Brenciu, David Crawford

A programokon ismeretterjesztő bevezető előadást tart:

Dr. Langermann István

A belépés díjtalan.

2018. február 4. vasárnap 19:00

Dalnokklub

Vendég: Mikó István Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja
Házigazda: a Radványi Balázs - Balog Péter – Lányi Adél trió

Mikó 1962-ben 12 évesen a Tavasz, nyár, ősz c. dalban kislemezen énekelt Sennyei Vera, Bilicsi Tivadar, Záray Márta és Vámosi János társaságában. 1969–1973 között a Kaláka együttes alapító tagja volt, és a Malévnél is dolgozott: a budapesti Dorottya utcai Malév-irodában külföldi jegyeladással foglalkozott. 1973-tól tanult a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol 1977-ben végzett.

Karrierje a Thália/Arizona Színházban indult (1991–1993 között az Arizona igazgatója), közben egyúttal 1991-től a Soproni Petőfi Színház igazgatója volt (2002. január 1-jén mondott le), 2003 óta a Turay Ida Színház színésze, rendezője és szakmai igazgatója.1986–1987 között az Operettszínház vendége, majd 1987-től másodállású tagja. A kisvárdai Várszínház egyik alapítója volt.

A Mindhalálig Beatles nevű együttes tagja, népszerű szinkronszínész, állandó szinkronszerepei közé tartozik Robin Williams, a Disney-féle Micimackó, Breki a Muppet Show-ból, Dzsini a Disney Aladdinjából, vagy a magyar A nagy ho-ho-horgász rajzfilm jól ismert kukaca. 1988-ban jelent meg nagylemeze: A „Miko® csendül fel a régi nóta”, melyen néhány saját szerzeménye is szerepel. (Forrás: Wikipedia)

Jegyár: 900 Ft

2018. február 09. péntek 18:00

Echo II. koncert

Az ECHO II. együttest Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével.

Műsoruk a 60-as, 70- es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

A zenekar tagjai:

Csákó Tamás szólógitár, ének
Pámer Balázs ének, ritmusgitár
Kálóczy Egon billentyű, ének
Beöthy Árpád dob
Szilvássy Zsolt basszusgitár, ének

A műsorban meghívott vendégek is felléphetnek.

Jegyár: 1500 Ft


2018. február 25. vasárnap 17:00

Hangutazás és hangfürdő

Stresszoldó kikapcsolódás Bársony Bálinttal

Bársony Bálint pesthidegkúti illetőségű zenész és zeneszerző, több éve tevékenykedik már hangterapeutaként is. Tudását Nepálban szerezte a hangtálak autentikus mestereitől és készítőitől.

A hangterápia egy utazás a hangok végtelen birodalmában. Az ősi hangszerek, gongok, nepáli hangtálak, nádi hegedűk, csörgők, a sámándob hangjai, rezgései táplálják a lelket, segítenek felfedezni az emberben lévő csodát. Megtapasztalható az idő és tér korlátainak átlépése, a belső béke és bensőséges kapcsolatok létrehozása. A különböző hangszerek hangjainak varázsa a füleken keresztül beáramlik a testbe és harmonizálja a belső energiát. Ezek a rezgések megérintik a személyes energiateret, oldják a feszültséget és az érzelmi problémákat. Kutatások bizonyították, hogy minden anyagnak van saját, mással össze nem téveszthető rezgése. A hangtálakból kibocsátott hangok rezgéstartománya kölcsönhatásba lép a test sejtjeinek egészségestől eltérő rezgéseivel, és ez a kölcsönhatás harmonikus együttrezgést hoz létre. A hangok a limbikus rendszeren keresztül közvetlenül hatnak érzelmi állapotunkra. Bizonyított, hogy a hangszerekből kiáramló rezgések fájdalomcsillapító hatást gyakorolnak a fizikai és energetikai testre. A felhangok harmonikus gazdagsága rövid idő alatt módosult tudatállapotba vezet bennünket. Testi szinten csökken a feszültség, múlik a fájdalom. Öngyógyító folyamataink beindulnak, harmonizálódnak. A hangok serkentik belső erőinket, így ismét együtt rezgünk az univerzum rezgéseivel. Az emberi test 70%-ban izotóniás sóoldat (víz), ezért kiválóan alkalmas a hanghullámok fogadására, a keletkezett rezonanciák eljutnak minden sejthez.

Nagy érdeklődés esetén a foglalkozásokat 19.00 órától megismételjük!

FONTOS! Hangutazásainkra a kényelmes (játszós) öltözéket javasoljuk. Lehetőség szerint hozza magával kedvenc jógamatracát, párnáját, takaróját, hogy kényelemben élvezhesse a hetven perces hangutazást. Ne késsen! Sajnos a késve érkezőket nem tudjuk fogadni, mert megzavarnák a már beindult folyamatokat. Mobiltelefonját a foglalkozás előtt kapcsolja ki! Gyerekeknek 14 év alatt a foglalkozást nem javasoljuk.

Megértésüket köszönjük.

www.hangutazok.hu www.facebook.com/hangutazas

Jegyár: 3000 Ft

nyomtat

További írások a rovatból

Nick Cave-koncert, Papp László Budapest Aréna, június 21.
Várakozáson felül teljesített az Exhumed
Metallica, Papp László Budapest Sportaréna, 2018. 04. 05.

Más művészeti ágakról

színház

Kicsiben is hatalmas Kicsiben is hatalmas
Multikulti ínyencség a visegrádi négyek jegyében, ukrán fűszerezéssel bolondítva
irodalom

„A haldoklás névtelen morajlása” „A haldoklás névtelen morajlása”
Összeköttetések Babiczky Tibor és Rilke költészete között
Beszélgetés Kárpáti Tiborral - Margittai Zsuzsa interjúsorozata kortárs magyar gyerekkönyv-illusztrátorokkal
Kertész Edina A lány, aki orvos akart lenni című gyerekkönyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés