bezár
 

gyerek

2018. 03. 22.
Válj Te is varázslóvá!
Elvarázsolt Sziget – Kiállítás és játék a Mezőgazdasági Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Válj Te is varázslóvá! A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve varázslatos kaland részesei lehetnek.

A méregzöld lombsátorban kíváncsi tekintet villan, sejtelmesen susog a tölcsérvirág, makacs lián nyújtózkodik az érkező után. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a párás tengeri szél, álompor szitál, a Varázslómester bűvös birodalma csupa rejtély és talány.

Vajon miféle próbatétel vár? Csalóka illúzió vagy csodás varázslat lakozik a szigeten? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a Káprázat és Fantázia lenyűgöző birodalmát, de vigyázat, az Elvarázsolt szigeten minden megtörténhet!

A Vajdahunyadvárban nyíló, új tavaszi interaktív kiállítás és játék képzeletbeli utazásra, izgalmas próbatételre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a titokzatos varázsvilágot, miközben furfangos feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt szigetlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

Megtévesztés és illúzió

Az Elvarázsolt sziget ura, a találékony Varázslómester különféle próbatételeket eszeli ki, hogy megbizonyosodjon róla, ki alkalmas varázslótanoncnak. A legrátermettebbek a kaland végén egy titkos varázstárgyat megérintve varázslótanonccá válhatnak. A képzeletbeli trópusi szigeten barangolva a látogatók nem csak a rejtőzködő Varázslómesterrel, de az esőerdők számtalan különös lakójával és meglepő jelenségeivel is találkozhatnak.

A bűvös helyszíneket járva a látogatók kideríthetik, képesek-e újraindítani a veszteglő dzsungelvasutat, meg tudják-e törni az Álmok Őrzője veszedelmes bűbáját, át tudnak-e kelni egy elefánttal a Tű-fokon, meg tudnak-e zabolázni egy repülő szőnyeget, és sikerül-e megfejteniük a Majomszikla végső titkát. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükségük lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el!

Meghökkentő találkozások

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz, a varázslótanonccá váláshoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló, izgalmas kiállítás és játék új látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Az ELVARÁZSOLT SZIGET című interaktív kiállítás és játék 2018. március 24-től május 13-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR
Nyitva tartás: H zárva, K–V 10–17 óráig (nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn,
valamint május 1-jén nyitva)
Korosztályi ajánlás: 4–99 éves korig
Időtartam: 1–1,5 óra
Jegyárak: felnőtt 1750 Ft ; gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1550 Ft,
családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5950 Ft
Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel
tudják végigjátszani a játékot.

Képek: F Exhibition

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés