bezár
 

gyerek

2018. 03. 31.
Verset a képhez
Versírópályázatot hirdet a KKM-Balassi Intézet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Verset a képhez Versképek című gyermekvers-illusztrációs kiállításához kapcsolódóan versírópályázatot hirdet 7–9 és 10−12 éves gyerekek számára a KKM-Balassi Intézet a Csodaceruza Magazin közreműködésével. A kortárs és klasszikus alkotásokat bemutató tárlaton Makhult Gabriella vagy Rofusz Kinga egy-egy illusztrációjához, vagy a kiállítás bármelyik, szabadon választott képéhez írhatnak verset a gyerekek. Nevezni kis videóban rögzített saját versmondással is lehet. A beküldési határidő: 2018. április 5.

A KMM–Balassi Intézet Versképek című versillusztrációs kiállításán a magyar gyermekirodalom  legendás időszakában és a napjainkban készült illusztrációk egyaránt megtalálhatóak. A csaknem félszáz kortárs és klasszikus művet bemutató tárlat különleges műfajú, hiszen a képek versekhez készültek, amelyek tág teret engedtek a képzeletnek és nagy alkotói szabadságot adtak a rajzolónak. Ezekhez a szabadon szárnyaló alkotásokhoz írhatnak most verset a 7–9 és a 10−12 éves gyerekek a KKM-Balassi Intézet versírópályázatán. A résztvevők nevezhetnek Makhult Gabriella vagy Rofusz Kinga egy a kiállításon látható illusztrációjához írt költeménnyel, de szabadon is választhatnak a több mint negyven kiállított képből. Jelentkezni nemcsak írásban, hanem saját kis videón rögzített versmondással is lehet.

Makhult Gabriella illusztrációja

A beérkezett műveket elismert szakemberekből, neves írókból álló független, szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Tóth Krisztina, József Attila-díjas író, költő, műfordító; Dániel András író, illusztrátor, Sándor Csilla, a Csodaceruza irodalmi lap szerkesztője. A versíró pályázat első három helyezettje könyvjutalomban részesül, valamint publikációs lehetőséget nyer a Csodaceruza című irodalmi lapban, vagy a KKM-Balassi Intézet honlapján és FB-oldalán. Az ünnepélyes eredményhirdetést 2018. április 11-én rendezi meg a KKM-Balassi Intézet.

A pályázati kiírás itt érhető el.

Az indexképben szereplő illusztráció Rofusz Kinga munkája.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Somfai Annával
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés