bezár
 

gyerek

2018. 10. 04.
Gyertek az Íródára!
Még van egy-két hely
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyertek az Íródára! A Cerkabella kiadói műhely ÍRÓDA névvel idén is Gyerekirodalmi Íróképző tanfolyamot indít. A képzéssorozat célja, hogy olyan felnőtt alkotóknak nyújtson szakmai segítséget, akik valamilyen szinten már írnak gyerekeknek, illetve szándékukban áll gyerekeknek írni, tájékoztatta a Cerkabella Könyvkiadó a prae.hu művészeti portált.

A kiadóhoz folyamatosan érkező kéziratok mennyiségéből és minőségéből látható, hogy rengetegen írnak gyerekeknek, ám a szerzők lelkesedése még önmagában nem elég ahhoz, hogy értékelhető művek szülessenek. Az ÍRÓDA ismert szakemberek bevonásával kínál segítséget a (leendő) szerzőknek úgy, hogy a kreatív írás gyakorlataira helyezi a hangsúlyt, ám emellett a prózapoétikai, költészeti alapfogalmaktól kezdve, a pedagógiai, gyereklélektani szempontok kérdéskörén át, egészen az irodalmi marketing lehetőségeinek megmutatásáig nyújt bevezető alapinformációkat. 

Az ÍRÓDA előző évfolyamain végzettek közül több szerzőnek van már megjelenés alatt álló kötete, illetve antológiákban, irodalmi lapokban sokan szerepeltek. Az ÍRÓDA 52 órás tanfolyamának tervezett előadásai, workshopjai 6 hónapon keresztül (2018 októberétől 2019 májusáig), kéthetente szombatonként zajlanak, 11:00-től 16:00 óráig: a két órás előadást két órás műhelymunka követi. A műhelymunka koordinátora Mészöly Ágnes író, Lovász Andrea gyerekirodalom-kutató, kritikus.

Az ÍRÓDA felkért előadói és tervezett témakörei:

Fenyő D. György, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola vezető tanára, a Magyartanárok Egyesületének alelnöke – Bevezetés a gyerekirodalomba

Kertész Erzsi, író, pszichológus – Gyereklélektan és gyerekirodalom

Dániel András, író, illusztrátor – Az illusztrációk világa

Bereczkiné Záluszki Anna, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar egyetemi adjunktusa – Az óvodák és az iskolák alsó tagozatának olvasmányai

Varró Dániel, író, költő – Gyerekköltészet

Luzsi Margó, könyvtáros-mesemondó – Mesék és gyerekirodalom

Nyulász Péter, író, költő – Gyerekkönyvek

Berg Judit, író – Kalandregények

Mészöly Ágnes, író – Kamaszkönyvek

Mészáros Márton, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusa – Digitális nemzedék

Ágoston Alexandra, a Vivandra Kiadó vezetője, jogász – Szerzői jogok, jogdíjak

Kovács Zsanett, gyerekirodalom-marketing szakértő – Gyerekirodalmi marketing

Lovász Andrea, gyerekirodalom-kutató, kritikus – Gyerekirodalom-kritika

Az előadások, foglalkozások helyszíne: Parti Medve gyerekkönyvesbolt és kávézó, Szentendre, Városház tér 4.

Jelentkezők száma: max. 16 fő

A tanfolyam ára: 120 000 Ft (három részletben fizethető)

Jelentkezési határidő: 2018. október 10.

Az első előadás időpontja: 2016. október 20. 11:00 óra

A jelentkezéshez egy önéletrajzot és egy motivációs levelet küldjön az alábbi címekre: meszolyagi@gmail.com és lovaszandi@gmail.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Bodor Ádám – Sinistra körzet
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
irodalom

Élményszerző organizmusok Élményszerző organizmusok
Interjú Tóth Kingával a nyelv lehetőségeiről, a határátlépések időszakáról és performativitásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés