bezár
 

gyerek

2019. 01. 18.
Te hogyan folytatnád? - Rózsaszín
Kertész Edina része
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Arra kértünk öt gyerekirodalmi szerzőt, hogy vegyen részt egy kis játékban, és folytassa a dőlt betűvel írt szövegrészletet, ahogy kedve tartja. Tíz-húsz mondatot kértünk, amelyből majd kibontakozhat egy történet, ugyanis az így alakuló szövegeket továbbküldjük ismét öt szerzőnek, és így tovább. Most Kertész Edina folytatását közöljük.

Futott, ahogy bírt. Kerülgette a járókelőket, közben igyekezett a járdán maradni. Csak akkor lassított, amikor meglátta a lányt. Megállt, és hátát egy ház falának vetve megpróbálta összeszedni a gondolatait. Tudta, hogy nem halogathatja tovább, már így is túl sokáig várt. Benyúlt a nadrágzsebébe és megnyugodott, az apró tárgy még mindig ott lapult. Elindult a lány felé, de ebben a pillanatban megkocogtatták a vállát... 

- Azt most jobb, ha ideadod, kisfiam - mondta egy alacsony, kövérkés, szemüveges férfi, mikor Vazul megfordult. - Mindketten tudjuk, hogy nem a tiéd. 

Vazul a zsebébe süllyesztette a kezét, és villámgyorsan próbált kitalálni valamit, de megelőzték. 

- Tényleg nem az övé. Ugyanis az enyém.

A lány állt előttük, kétség sem fért hozzá: kockás szoknya, hosszú haja rózsaszínre festve, úgy nézett ki, mintha műanyagból lenne. Kinyújtotta a kezét, Vazul pedig a tenyerébe helyezte a csomagot. És, mire a szemüveges férfi kettőt pislogott volna, a lány már sarkon is fordult, és eltűnt egy hirdetési oszlop mögött. 

- Ezt... ezt még megbánjátok! - dadogta dühösen a férfi.

- Azt hiszem, ennél most nagyobb gondunk is van - vágta rá Vazul, és a férfi háta mögé mutatott. 

Bármi is jött abból az irányból, nagy volt, mert óriási porfelhőt kavart. Nagy és gyors.

 

A fejléckép forrása: Stock Snap

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A második HUBBY-est a B32-ben, június 4-én
Beszélgetés Háy Jánossal új, Kik vagytok ti? című kötete kapcsán a Várkert Bazárban
gyerek

Az írók élnek Az írók élnek
Kortárs irodalmi beszélgetések a Fazekasban
Interjú Marék Veronikával a meseírás művészetéről, a példaképekről, a gyerekirodalom helyzetéről és a siker titkáról

Más művészeti ágakról

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Bánkitó, fesztiválemlék
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés