bezár
 

gyerek

2019. 01. 18.
Te hogyan folytatnád? - Rózsaszín
Kertész Edina része
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Arra kértünk öt gyerekirodalmi szerzőt, hogy vegyen részt egy kis játékban, és folytassa a dőlt betűvel írt szövegrészletet, ahogy kedve tartja. Tíz-húsz mondatot kértünk, amelyből majd kibontakozhat egy történet, ugyanis az így alakuló szövegeket továbbküldjük ismét öt szerzőnek, és így tovább. Most Kertész Edina folytatását közöljük.

Futott, ahogy bírt. Kerülgette a járókelőket, közben igyekezett a járdán maradni. Csak akkor lassított, amikor meglátta a lányt. Megállt, és hátát egy ház falának vetve megpróbálta összeszedni a gondolatait. Tudta, hogy nem halogathatja tovább, már így is túl sokáig várt. Benyúlt a nadrágzsebébe és megnyugodott, az apró tárgy még mindig ott lapult. Elindult a lány felé, de ebben a pillanatban megkocogtatták a vállát... 

- Azt most jobb, ha ideadod, kisfiam - mondta egy alacsony, kövérkés, szemüveges férfi, mikor Vazul megfordult. - Mindketten tudjuk, hogy nem a tiéd. 

Vazul a zsebébe süllyesztette a kezét, és villámgyorsan próbált kitalálni valamit, de megelőzték. 

- Tényleg nem az övé. Ugyanis az enyém.

A lány állt előttük, kétség sem fért hozzá: kockás szoknya, hosszú haja rózsaszínre festve, úgy nézett ki, mintha műanyagból lenne. Kinyújtotta a kezét, Vazul pedig a tenyerébe helyezte a csomagot. És, mire a szemüveges férfi kettőt pislogott volna, a lány már sarkon is fordult, és eltűnt egy hirdetési oszlop mögött. 

- Ezt... ezt még megbánjátok! - dadogta dühösen a férfi.

- Azt hiszem, ennél most nagyobb gondunk is van - vágta rá Vazul, és a férfi háta mögé mutatott. 

Bármi is jött abból az irányból, nagy volt, mert óriási porfelhőt kavart. Nagy és gyors.

 

A fejléckép forrása: Stock Snap

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Wéber Anikó: Visszhangország. Pozsonyi Pagony, 2019.
Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Pap Kata válaszai a prae.hu körkérdésére
Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval

Más művészeti ágakról

Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
Voicingers workshopok Budapesten
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés