bezár
 

gyerek

2019. 01. 21.
Meseterápiás foglalkozás a Capa Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meseterápiás foglalkozás a Capa Központban 2019. január 27-én, vasárnap, 15 órától a Capa Központ meghívására Lentulay Edina meseterapeuta kiscsoportos foglalkozást tart fiataloknak és felnőtteknek a művészetterapeuták, fotográfusok és gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok együttműködését bemutató KÉP-ÉLMÉNY kiállításhoz kapcsolódóan.

Melyik arcodat veszed fel ma? A kedveset, barátságosat vagy a dühöset, ijesztőt? Mit üzen a belsőd, mit kíván a környezet? Ezek voltak a KÉP-ÉLMÉNY kiállítás részeként is bemutatott maszkos meseterápiás projektet elindító gondolatok.

A mese elhangzó szavai bennünk képekké formálódnak, ezek a papíron – a maszkon, a festék által a külvilág (és a magunk) számára is szemmel látható formát öltenek, hogy újra és újra szembenézhessünk önmagunkkal.

A foglalkozás keretében a mesét meghallgatva mindenki két üres papírt kap és lehetőséget arra, hogy megalkossa egy boldog és egy ijesztő arcát. Mit üzennek ezek az (ál)arcok? Miért és mikor kell ijesztőnek látszanunk? Ki engedheti meg magának a boldogság megmutatásának luxusát? Mit üzennek a színek, a festékrétegek? Hogyan lehet a mese terápiás, önismereti eszköz? Hogyan válhat lelkünk tükrévé? Szeretnéd tudni, megérezni, hogyan alkothattak a gyerekek a meseterápiás alkalmakon?

Maximális létszám: 10 fő
Ajánlott korosztály: 15+

A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció január 23-ig a program@capacenter.hu e-mail-címen.
A foglalkozás a kiállításra váltott jeggyel látogatható.

Helyszín: Capa Központ
Időpont: 2019. január 27., vasárnap, 15 órától

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés