bezár
 

gyerek

2019. 04. 25.
Bíró Eszter: Időradír - Zenés-mesés játék az idővel
Óvodásoknak és kisiskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bíró Eszter: Időradír - Zenés-mesés játék az idővel Emlékszel még, hogy kisgyerekként milyen nehezen értetted meg az óramutatók járását, és azt, hogy mikor van tegnap, holnapután, vagy mi az a délután? Hogy mikor van éjfél, melyik hónap jön a másik után? Bíró Eszter új, lemezt és posztert is tartalmazó, az IDŐ tematikája köré épülő könyve a Móra Kiadó gondozásában jelenik meg. Az énekesnő igényes, vidám dalokon, nagyszerű szerzők versein keresztül mutatja be az idő fogalmát a kicsiknek.

A játékos, tematikus zenés anyag Időmanóról szól. A manó egy nagy lombos fa legtetején üldögél egy különleges „világórában”, ott őrzi a másodperceket, perceket és órákat. Amikor leesik az óra, és darabokra hullik, a percek, az évszakok, a hét napjai, sőt még az időjárás is összekuszálódik. A manónak meg kell találnia az óra darabjait, hogy helyreálljon az idő. 

Szerzők: Födő Sándor (zene), Bíró Eszter (koncepció, mesék), Molnár Jacqueline (illusztráció), Hegyi György, Marék Veronika, Varró Dániel és Weöres Sándor (dalszövegek, versek).

A lemezen közreműködik: Bíró Eszter, Födő Sándor, Horváth Charlie, Oláh Ibolya, Rohmann Ditta, Szalóki Ági, Szolnoki Péter, Cserta Balázs, Csókás Zsolt, Gyenge Lajos, Hámori János, Hámori Máté, Hegedűs Máté, Bősz Mirkó, Födő Benjamin, Födő Noa, a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa, vezényel Hajzer Nikolett

A könyv: https://mora.hu/konyv/idoradir-zenes-kepeskonyv-lemezzel-es-poszterrel/

Az első klip: https://www.youtube.com/watch?v=rCNC0_LagBc&t=90s

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

2019. április 27-én 11 órakor a Marczibányi Téri Művelődési Központban

Bíró Eszter legújabb, gyerekeknek szóló lemeze játékosan tanít. Ezúttal a téma az idő, a főszereplő pedig egy pontos időt mutató óra, amelyik darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok és a hét napjai is összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy Eszterrel együtt kiderítsék, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére – sok élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai. 

Dedikálás a koncert után.

Közreműködnek:

Födő Sándor „Fodo” – harmonika, ütőhangszerek

Hámori Máté – gitárok, ukulele, ütőhangszerek

Cserta Balázs – szopránszaxofon, klarinét, furulyák, tárogató 

Csókás Zsolt – gitár, basszusgitár

Vendégművészek:

Rohmann Ditta – cselló

a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa, vezényel: Hajzer Nikolett

 

Az esemény: http://marczi.hu/Content/viewEvents/42/35737

Az esemény trailere: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AsjAvUSUeLQ

 

KÖZÖS JÁTÉK ÉS DEDIKÁLÁS A KÖNYVFESZTIVÁLON:

2019. április 28-án 11 órakor a Könyvfesztiválon, a Millenáris Parkban a Móra Kiadó programjaként.

Zenés-mesés ízelítőt kapnak az érdeklődők Bíró Eszter Időradír című könyvéből

Közreműködik: 

Bíró Eszter (énekesnő), Födő Sándor „Fodo”(zeneszerző, ütős) és Hámori Máté (gitáros)

BÍRÓ ESZTER

Bíró Eszter énekesnő, színésznő, aki színházi (Miss Saigon, Az Operaház fantomja, Mozart!, Elfújta a szél) és filmszerepeivel (Csoda Krakkóban), világzenei lemezeivel (Zenéim 2000–2006, Ezter, Mikor lesz az már?) és közreműködéseivel (Presser, Zorán, Al Di Meola, Budapest Klezmer Band) vált ismertté, 2013 óta énekel a gyerekeknek. Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat (az év gyermekalbuma kategóriában), az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat kapott. Az Állati Zenés ABC 1. és 2. című könyvek és CD-k közel 10 000 példányban keltek el, a Minimax TV-csatorna folyamatosan játssza klipjeit. Könyveit már több általános iskola alsó tagozatában használják a tananyag kiegészítéseként. 

Bíró Eszterről: https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADr%C3%B3_Eszter_(%C3%A9nekesn%C5%91)

Bíró Eszter hivatalos oldala:

https://business.facebook.com/B%C3%ADr%C3%B3-Eszter-hivatalos-oldala-111964865575724/?business_id=661127723992766

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés