bezár
 

gyerek

2019. 10. 01.
Az online világ csapdái
Érzékenyítőkampány és oktatási segédanyag a FOMO - Megosztod, és uralkodsz című film kapcsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az október 10-től a mozikban látható FOMO - Megosztod, és uralkodsz  (16) a mai serdülők életébe nyújt bepillantást. A fiatalok mindennapjai az online és az offline térben is zajlanak, és a feltöltött fotók, videók mögött gyakran több húzódik meg, mint gondolnánk.

A filmhez készített segédanyagok a felelősség, az online közegben való tudatosság, az önismeret és a következmények témaköreit érintő beszélgetésekhez kívánnak szakmai támpontot nyújtani. Egyszerre reflektálnak a filmben történtekre és a mindennapokra, a világra, amelyben a fiatalok és mi mindannyian élünk. Az összeállított anyag segítségével nemcsak tudást szeretnének átnyújtani, de fontos kérdésekre is keresik a választ, emellett a témák feldolgozásához hasznos feladatokat is gyűjtöttek a készítők. A szakmai anyag jó alap ahhoz, hogy tartalmas beszélgetés és eszmecsere induljon el az online világ jelenségeiről, a fiatalabb és idősebb generációk élményeiről, valamint arról, hogy az online világ előnyei és árnyoldalai miként hatnak ránk.

Az oktatási segédanyag a https://fearofmissingout.hu címen érhető el. A szakemberek négy olyan témát dolgoznak fel, amelyek a középiskolák felsőbb évfolyamaiban az osztályfőnöki órák témái lehetnek. Az érdeklődő intézmények igény szerint nyomtatott összefoglalókat is kaphatnak, illetve a szakemberek vállalják, hogy az iskolákban személyesen is érzékenyítő előadásokat tartanak a fenti témákban. A segédanyag leghatékonyabban a film megtekintése után használható, ezért a filmet forgalmazó Mozinet örömmel segít a pedagógusoknak zártkörű vetítések szervezésében.
 

Forrás: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés