bezár
 

gyerek

2020. 05. 21.
75 éves lett Harisnyás Pippi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
75 éves lett Harisnyás Pippi 75 éve jelent meg Harisnyás Pippi, vagy eredeti nevén Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump első története, így az évforduló alkalmából egy új kötettel készül a Móra Kiadó.   

Az évforduló alkalmából május 21-én, Pippi hivatalos születésnapján az Astrid Lindgren Társaság világszerte bátorítja a rajongókat, hogy az elmaradó közös bulik helyett saját szervezésű házi ünnepségekkel köszöntsék kedvenc meseszereplőjüket, melyhez rengeteg ötletet, letölthető anyagot biztosítanak. 

A Harisnyás Pippi magyarul először 1972-ben jelent meg a Móra Kiadónál Árkos Antal fordításában. A 90-es években az Egmont Kiadó, 2014-től ismét a Móra Kiadó jelentette meg mindhárom Harisnyás Pippi regényt Tótfalusi István fordításában.

Idén az évforduló alkalmából egy új kötettel készül a Móra Kiadó Ismered Harisnyás Pippit? címmel. Ez a könyv az első Harisnyás Pippi regény rövidített, kezdő olvasók számára átdolgozott kiadása. 

A Pesti Magyar Színházban 2015. március 28-án mutatták be a Harisnyás Pippi színpadi változatát, melyet a mai napig nagy sikerrel játsszanak. A darabban a Jászai Mari-díjas Soltész Bözse alakítja Pippi szerepét, aki az idei születésnap alkalmából egy regényrészlet felolvasásával kedveskedik a Pippi-rajongóknak. A felolvasásról készült videó 2020. május 21-én, Harisnyás Pippi hivatalos születésnapján 17.00 órakor kerül levetítésre a Móra Kiadó rajongói oldalán a Móra Negyedórában.

A Pesti Magyar Színház és a Móra Kiadó az év folyamán további meglepetésekkel is készül, 2020 őszén például izgalmas közös nyomozásra várja a Harisnyás Pippi rajongókat, melynek részleteit nyáron fedik fel közösségi oldalukon.

A könyvről részletesebben ide kattintva olvashat.

Kép forrása: Móra Kiadó
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés