bezár
 

gyerek

2020. 06. 09.
Megjelent a Grifflovasok-trilógia befejező része
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megjelent a Grifflovasok-trilógia befejező része A fantasy-trilógia szerzőjével Mészöly Ágnes író beszélgetett az online megrendezett Margó Irodalmi Fesztiválon.

Az idei online Margón mutatták be Szakács Eszter, a Tilos az Á Könyvek gondozásában megjelent A nulladik zsebuniverzum című könyvét. A Grifflovasok fantasy-trilógia alapját a görög mitológia képezi.

A beszélgetés során bepillantást nyerünk az utolsó rész alkotói folyamataiba, szó esik Szakács Eszter polgári foglalkozásáról, valamint azt is megosztja az írónő, hogy milyen akadályokba ütközhet az ember, amikor egy sajátos fantáziavilágot próbál megalkotni. 

A beszélgetést ide kattintva nézheti meg. 

Forrás: Pagony

Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum (Tilos az Á Könyvek)

A Skóciában élő Rufusnak egy nap fenekestül felfordul az élete, amikor valaki hazáig követi, és ő nem sokkal később egy idegen zsebuniverzumban találja magát. Az Avalonon megismerkedik Gwennel, aki lovagnak készül. Miután gyilkos fenevadak támadnak rájuk, együtt indulnak útnak, hogy a nagy varázslót, Merlint megmentsék egy végzetes átoktól. Ajo egy jégkorszaki zsebuniverzumban él a titokzatos Nép utolsó Őrzőjeként, és a görög istenek világába, az Olümposzra kell átkelnie, hogy hírt vigyen a Moiráknak egy minden világot fenyegető veszélyről.

Hogyan fonódik össze Rufus és Ajo sorsa? Milyen kalandok vezetik el őket és segítőiket egymáshoz? És vajon le tudják-e közösen győzni a világ újbóli elpusztítására készülő Ahrimán követét? Tarts velük a nulladik zsebuniverzumba, repülj együtt harmadszor is a grifflovasokkal!

Kép forrása: Pagony 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés