bezár
 

gyerek

2020. 06. 30.
Cirkusz és szörnyek a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cirkusz és szörnyek a Deák17 Galériában Újra nyitva a Deák17 Galéria és júliusban két kiállítással is vár kicsiket és nagyokat. Révész Emese művészettörténész válogatásában július 8-ig látható a kortárs magyar gyerekkönyv- illusztráció szörnyeinek apraja-nagyja az ÉN KICSI SZÖRNYEM kiállításon, július 16-tól pedig a vizuális kultúra OKTV második fordulójába jutott középiskolás versenyzők alkotásait mutatja be a MICSODA CIRKUSZ!

2020. június 2 - július 8.

ÉN KICSI SZÖRNYEM – SZÖRNYEK ÉS KÉPZELETBELI LÉNYEK A GYEREKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓBAN

A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. A tárlat lehetőséget ad közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmek vizualizálása miképpen segít a gyerekek szorongásainak leküzdésében. Kurátor: RÉVÉSZ EMESE művészettörténész

Forrás: Deák17 Galéria

A kiállítás és a rajzpályázat támogatója a Pagony Könyvkiadó.

2020. július 16 - augusztus 28.

MICSODA CIRKUSZ!

A cirkusz a művészetnek az az ága, amely közvetlen, testközelben átélhető attrakciók intenzív élményét és örömét nyújtja a közönségnek. A bohócok, akrobaták, légtornászok, zsonglőrök, bűvészek, állatidomárok, táncosok, zenészek a cirkusz teljes csapatával egységben az emberi teljesítőképesség határán gyakorolják művészi tevékenységüket.

A 2019/2020. tanévi rajz és vizuális kultúra területén megrendezett Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) témája a cirkusz volt. A legjobb pályaművekből rendezett kiállítás idén már hagyományszerűen, hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Deák17 Galériában.

Forrás: Deák17 Galéria

Együttműködő partner: Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete

A kiállításokról bővebben a Deák17 Galéria oldalán olvashat. 

Képek forrása: Deák17 Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés