bezár
 

gyerek

2020. 09. 22.
Van Művészi Vénád?
Pályázat középiskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Van Művészi Vénád? A Ludwig Múzeum a tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdeti a Van művészi vénád? nemzetközi kortárs művészeti pályázatot középiskolásoknak. A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb magyar projekteket idén is a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában állíthat ki, míg az első helyezett a nemzetközi találkozón is bemutathatja művét.

Az idei téma: Bálványok és példaképek 

Az idők kezdete óta velünk együtt élnek és hűen tükrözik az egyes ember, egy csoport vagy éppen az egész emberiség világról alkotott képét. Bálványai, példaképei mindenkinek vannak. Ahogy változunk, változnak velünk a példaképeink is, de az biztos, hogy végig kísérik életünket. Ideje most kicsit kritikusabban megvizsgálni őket!

Milyen szerepe van a bálványoknak folyamatosan változó világunkban? Hogyan viszonyulunk ma a történelmi idolokhoz, a szobraik által kiváltott érzéseinkhez és a valódi jelentésük körüli vitához? Milyen pozitív vagy negatív hatást gyakorolnak személyiségünkre?

Téged milyen példaképek kísérnek és mit jelentenek a számodra? Nézzük csak meg, hogy milyen szerepet játszottak ezek a tiszteletnek örvendő személyek a történelem során akár mint karizmatikus vezetők, tehetséges manipulátorok, diktátorok, a modern idők mindenható istenei és istennői! Milyen jelentőséggel bírtak a társadalom és a kultúra területén és hogyan befolyásolták az emberek gondolkodásmódját és értékrendjét?

KINEK? 

A pályázatra min. 2 és max. 6 fős, 15 és 19 év közötti diákcsoportok jelentkezését várjuk. Előzetes művészeti tapasztalatok vagy tanulmányok nem szükségesek. 

MIÉRT? 

A pályázat célja, a középiskolások és képzőművészet segítségével minél intenzívebb diskurzusra lépjenek azzal a világgal, amelyben élnek. S nem mellékesen új ismeretekkel, új készségekkel, új tapasztalatokkal gazdagodjanak.

MIKOR? 

Jelentkezési határidő: 2020. október 9., éjfél

Regisztrációs form megtalálható ITT!


Felkészítő alkalmak: 2020. október 20. és 22., 14.00–15.30 között, online felületen. Az alkalmon elhangzottakat rögzítjük, így a későbbiekben vissza is nézhető, de a közös gondolkodást biztosító foglalkozáson érdemes élőben részt venni. 

A projektek fényképes, szöveges dokumentációjának feltöltési határideje:
2020. január 2. éjfél 

Zsűrizés: 2021. január 10-ig, a csapatok kiértesítése január 11-én történik emailben 

A kiválasztott projektek prezentációja terveink szerint a Ludwig Múzeumban, majd díjátadó és kiállítás megnyitó a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában: 2021. február 12.

vanmuveszivenad.ludwigmuseum.hu

Van művészi vénád?

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés