bezár
 

gyerek

2020. 09. 30.
Emlékek után kutató űrhajós nyerte az I. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórumot
Kiosztották a CINEMIRA szakmai napjának díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emlékek után kutató űrhajós nyerte az I. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórumot A 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál szakmai napján került sor az I. Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch Fórumra Magyarországon. Az eseményen tizenkét, fiatal közönségnek szóló filmterv versenyzett. A 300.000 Ft-os fődíjat Kolozsi László animációs filmterve nyerte, a közönség kedvencének járó Aranymókus-díjat Goldberg Emília nagyjátékfilmterve kapta meg.

2020. szeptember 25-én tizenkét alkotó prezentálta filmes vagy animációs projektjét az I. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórumon. Az előadásokról szakmai zsűri (Fonyódi Tibor, Nemzeti Filmintézet Forgatókönyfejlesztési Igazgató, Ternovszky Béla animációs rendező, NFI Televíziós döntőbizottsági tag; Divinyi Réka forgatókönyvíró) nyújtott visszajelzést, a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál hagyományának megfelelően a fődíjast gyerekzsűri választotta ki, valamint a filmes szakemberekből álló közönség is megszavazta kedvenc filmtervét.

A gyerekzsűri a legjobb filmtervnek járó Aranymókus-díjat és a 300.000 Ft-os pénzdíjat Kolozsi László Mnémoszüné2020, A Hold emlékei című animációs filmtervének ítélte. A történet főhőse egy magyar származású űrhajós, akit Pedrónak becéznek, mert olyan sötét a bőre. Pedro akkor tér vissza az űrből, amikor itt a Földön mindenki elvesztette az emlékeit. Egy kislány és egy öreg professzor lesz a társa, hogy megtalálják, ki űzte ki az emberek fejéből az emlékeiket. A gyerekzsűri a megható és átélhető alapötletet, a jól megírt karaktereket és a látványterveket is dicsérte indoklásában.

Mnémonoszüné2020

A közönségdíjat Goldberg Emília Vácz Irénnek vége című családi nagyjátékfilmje nyerte meg. A történet szerint a 9 éves Eszter élete egy igazi katasztrófa. Az iskolában állandóan piszkálják a társai, rettegett tanárnője agyon szekálja, ráadásul
a szülei is válnak. Egy ilyen helyzetben senki más nem segíthet, csak az iskola tetején lakó rocksztár-szellem.

Vácz Irénnek vége - filmterv

A 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál szakmai napjának keretében megrendezett eseményre a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen került sor, támogatói a Nemzeti Filmintézet és a Nemzeti Kulturális Alap.

 

CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál
http://kidfilmfestival.hu/
 

Fotó: Kolozsi László és Goldberg Emília (Készítette: Posztós János)

Fotó: Kolozsi László és Goldberg Emília (Készítette: Posztós János)

 

Videóinterjú Kolozsi Lászlóval


 

Videóinterjú Golberg Emíliával

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés