bezár
 

gyerek

2020. 09. 30.
Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit
Nyomozós játék indul kisiskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit Országos nyomozós játékot szerveznek az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, tanáraiknak és családjaiknak Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit címmel.

A Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu által szervezett játék október 1. és 22. között zajlik.

A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív, Kalle Blomkvist lesz, aki a nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról - olvasható a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, Harisnyás Pippi történetét 76 nyelvre fordították le, a szerző legkedveltebb hőse. A játék célja, hogy a játékban résztvevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtalálják a mára nagymama korú Harisnyás Pippit.

"Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét - és ekkor hivatalosan is nagykorú lett - egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő nem adott hírt magáról" - olvasható a közleményben.

A játék során a gyerekek segítségét kérik, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit. Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni? Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő? - teszik fel a kérdést a szervezők.

Mint írják, a sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám kislányt. Ehhez a szervezők közösen feldolgozandó, letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve használhatók a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal, és "pippis" ajándékokkal jutalmazza.

Az online eredményhirdetés november 2-án, hétfő délután lesz a Pesti Magyar Színház Facebook-oldalán.

A pályázatról a www.pestimagyarszinhaz.hu/harisnyas-pippi-75/ linken olvashatók részletek.

Fotó: www.pestimagyarszinhaz.hu/harisnyas-pippi/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Játékboltot nyit a Pagony
A Pagony Játékház a Szent István Park mellett várja a gyerekeket és szüleiket
gyerek

Legendás lovagkor - Az apród titkos küldetése Legendás lovagkor - Az apród titkos küldetése
Kiállítás és kalandjáték a Vajdahunyadvárban
Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.

Más művészeti ágakról

art&design

A csönd hangjai A csönd hangjai
Kadosa Kiss József: A művészet rendje – Arte legis
Összehasonlító ideológiakritika az „Eddig minden rendben” és a „Lassú élet” kiállításokról
irodalom

Két esemény margójára Két esemény margójára
A Margó Irodalmi Fesztivál zárónapjáról
irodalom

A kontakt-Margó első napja A kontakt-Margó első napja
Benne: Díjátadó, Mucsi Zoltán, Pető Péter


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés