bezár
 

gyerek

2020. 10. 18.
Családbarát és Közösségi Múzeum
Családbarát és Közösségi Múzeum díjat kapott a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2020 őszén két, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által alapított díjjal jutalmazták a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériát. A 2014-es megalakulása óta Budapest kulturális életében aktív szerepet vállaló nonprofit galéria célja, hogy a gyermekek és fiatalok vizuális kultúrában való jártasságát elmélyítse, támogassa a művészeti nevelést végző intézmények, iskolák munkáját, segítse az innovatív pedagógiai gyakorlatok elterjedését és széles közönséggel megismertesse és megszerettesse a kortárs képzőművészetet

csalad A Családbarát Múzeum szakmai díjat idén első alkalommal adták át a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megtartott 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón szeptemberben. A címmel azokat a kiállítóhelyeket díjazták, amelyek elősegítik a családok minőségi időtöltését, és külön figyelmet fordítanak arra, hogy szolgáltatásaik, infrastruktúrájuk, programjaik „családbarátak” legyenek. A kezdeményezés illeszkedik a 2017-ben indított országos Családbarát Ország elnevezésű projekthez.

kozossegi A Közösségi Múzeum címet október 9-én vehette át a Galéria képviseletében Kaposi Dorka galériavezető a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett Múzeumi ReStart rendezvényen. 2019 óta a címmel azokat a muzeális intézményeket tüntetik ki, amelyek fontosnak tartják a közösségi részvételt, a múzeumi alaptevékenységükkel összehangolt közösségépítő munkát folytatnak, bevonják munkájukba a helyi lakosságot, a civil szervezeteket.

kiallitas

Még fiatal intézményként a Deák17 Galéria számára a címek elnyerése eddigi tevékenységének elismerése mellett motivációt nyújt jó gyakorlatainak folytatására és továbbfejlesztésére, hogy a jövőben is nagy figyelmet fordítson a családbarát működésre, a közönség bevonására és az közösségépítő munkára. A díjakat megkapó intézmények három éven keresztül használhatják a minősítést igazoló logót, illetve online csatornáikon és kiadványaikban kommunikálhatják, hogy részesültek az elismerésben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

irodalom

A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában A háború reprezentálhatatlansága a nagyepikában
Mészöly és a háború, Kisoroszi, 2021. július 3.
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés