bezár
 

gyerek

2020. 10. 18.
Családbarát és Közösségi Múzeum
Családbarát és Közösségi Múzeum díjat kapott a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2020 őszén két, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által alapított díjjal jutalmazták a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériát. A 2014-es megalakulása óta Budapest kulturális életében aktív szerepet vállaló nonprofit galéria célja, hogy a gyermekek és fiatalok vizuális kultúrában való jártasságát elmélyítse, támogassa a művészeti nevelést végző intézmények, iskolák munkáját, segítse az innovatív pedagógiai gyakorlatok elterjedését és széles közönséggel megismertesse és megszerettesse a kortárs képzőművészetet

csalad A Családbarát Múzeum szakmai díjat idén első alkalommal adták át a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megtartott 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón szeptemberben. A címmel azokat a kiállítóhelyeket díjazták, amelyek elősegítik a családok minőségi időtöltését, és külön figyelmet fordítanak arra, hogy szolgáltatásaik, infrastruktúrájuk, programjaik „családbarátak” legyenek. A kezdeményezés illeszkedik a 2017-ben indított országos Családbarát Ország elnevezésű projekthez.

kozossegi A Közösségi Múzeum címet október 9-én vehette át a Galéria képviseletében Kaposi Dorka galériavezető a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett Múzeumi ReStart rendezvényen. 2019 óta a címmel azokat a muzeális intézményeket tüntetik ki, amelyek fontosnak tartják a közösségi részvételt, a múzeumi alaptevékenységükkel összehangolt közösségépítő munkát folytatnak, bevonják munkájukba a helyi lakosságot, a civil szervezeteket.

kiallitas

Még fiatal intézményként a Deák17 Galéria számára a címek elnyerése eddigi tevékenységének elismerése mellett motivációt nyújt jó gyakorlatainak folytatására és továbbfejlesztésére, hogy a jövőben is nagy figyelmet fordítson a családbarát működésre, a közönség bevonására és az közösségépítő munkára. A díjakat megkapó intézmények három éven keresztül használhatják a minősítést igazoló logót, illetve online csatornáikon és kiadványaikban kommunikálhatják, hogy részesültek az elismerésben.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Történetmesélés verssel és rakétával Történetmesélés verssel és rakétával
A Bolygó Bogozó negyedik beszélgetéséről
gyerek

Hogy érzi magát a Föld? - pályázat
Országos kreatív alkotói pályázat a Föld napja kapcsán
gyerek

Rajz- és videópályázat: „Az én kertem”
Általános iskolák számára
gyerek

A költemény titkának megőrzése A költemény titkának megőrzése
Takács Zsuzsa: Spirálfüzet. Magvető Kiadó, 2021

Más művészeti ágakról

Testközelben – Érzékiség az új német filmekben
Interjú Totth Benedekkel írásról, fordításokról és a magyar irodalom lehetőségeiről külföldön
színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés