bezár
 

irodalom

2021. 06. 23.
Értékelés, felolvasás, lazulás
SZÍN Szépírónők Évadzáró Buli
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A SZÍN célja a nők érdekvédelmének, esélyegyenlőségének segítése a Szépírók Társaságán belül, valamint a teljes irodalmi életben. A munkacsoport 2020 februárjában alakult, és 2020 szeptemberében kezdte meg működését. A Kisprésházban megszervezett mostani alkalommal visszatekintés történt az elmúlt időszakra, amit egy felolvasóest követett. Prózát és lírát olvasott fel Borda Réka, Györe Gabi, Halász Rita, Molnár T. Eszter, Pénzes Tímea és Szlukovényi Katalin.

Az estét Hidas Judit megnyitó gondolatai indították, a köszöntések után egy rövid összefoglalóval visszatekintett az elmúlt egy év tevékenységeire, megemlítve munkatársait, Mécs Anna, Tallér Edina és Tóth Kinga részvételének fontosságát is, kiemelve az összefogást. Hidas Judit elmondta, hogy egy év távlatából nézve a SZÍN – Szépírók Társasága Női Érdekvédelmi Fórumának megalakulása után kialakult egy békés munkamenet, és mára már sikerül külső és belső emberekkel is együtt dolgozni. Megemlítette azokat a fontosabb kutatásokat és konferenciákat, amiket az elmúlt egy évben szerveztek. Emellett elhangzottak a jövőbeli tervek is, amelyek közül az egyik elsődleges egy etikai kódex kialakítása lesz. Összegezve az egy év tapasztalatait Hidas Judit kitért arra is, hogy a lehetőségek skáláját hogyan lehetne bővíteni, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a közösség munkáját, mivel a szervezet célja egy közös ügy.

Ezt követően a felolvasóestet Halász Rita indította egy kisprózával, majd Borda Réka olvasta fel a novelláját, ami meglepően aktuális volt a jelenlegi társadalmi helyzetre nézve. Györe Gabriella felolvasott szövege is a gender-kérdéseket érintette, amit Molnár T. Eszter négy verse követett, melyeket a fikció szerint Charles Darwin lánya, Henrietta Emma Litchfield írt. A felolvasást Pénzes Tímea prózája és Szlukovényi Katalin háztartásról szóló prózája és lírája zárta.

Az est következő részében beszélgetésekre volt lehetőség, így felszabadult hangulatban zárult az évadzáró rendezvény.

Az eseményről felvétel készült, ami itt megtekinthető.

Fotó: L. Varga Péter

nyomtat

Szerzők

-- Császár Tímea --


További írások a rovatból

Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Vaktérkép
Danyi Zoltán: A rózsákról, Magvető Könyvkiadó, Budapest 2021

Más művészeti ágakról

színház

William Shakespeare – Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik
Interjú Zombola Péterrel motivációról, alkalmazott zenéről, a kortárs zene médiajelenlétéről
Neked már megvan a heti Praedád?
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés