bezár
 

irodalom

2021. 06. 23.
Értékelés, felolvasás, lazulás
SZÍN Szépírónők Évadzáró Buli
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A SZÍN célja a nők érdekvédelmének, esélyegyenlőségének segítése a Szépírók Társaságán belül, valamint a teljes irodalmi életben. A munkacsoport 2020 februárjában alakult, és 2020 szeptemberében kezdte meg működését. A Kisprésházban megszervezett mostani alkalommal visszatekintés történt az elmúlt időszakra, amit egy felolvasóest követett. Prózát és lírát olvasott fel Borda Réka, Györe Gabi, Halász Rita, Molnár T. Eszter, Pénzes Tímea és Szlukovényi Katalin.

Az estét Hidas Judit megnyitó gondolatai indították, a köszöntések után egy rövid összefoglalóval visszatekintett az elmúlt egy év tevékenységeire, megemlítve munkatársait, Mécs Anna, Tallér Edina és Tóth Kinga részvételének fontosságát is, kiemelve az összefogást. Hidas Judit elmondta, hogy egy év távlatából nézve a SZÍN – Szépírók Társasága Női Érdekvédelmi Fórumának megalakulása után kialakult egy békés munkamenet, és mára már sikerül külső és belső emberekkel is együtt dolgozni. Megemlítette azokat a fontosabb kutatásokat és konferenciákat, amiket az elmúlt egy évben szerveztek. Emellett elhangzottak a jövőbeli tervek is, amelyek közül az egyik elsődleges egy etikai kódex kialakítása lesz. Összegezve az egy év tapasztalatait Hidas Judit kitért arra is, hogy a lehetőségek skáláját hogyan lehetne bővíteni, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a közösség munkáját, mivel a szervezet célja egy közös ügy.

Ezt követően a felolvasóestet Halász Rita indította egy kisprózával, majd Borda Réka olvasta fel a novelláját, ami meglepően aktuális volt a jelenlegi társadalmi helyzetre nézve. Györe Gabriella felolvasott szövege is a gender-kérdéseket érintette, amit Molnár T. Eszter négy verse követett, melyeket a fikció szerint Charles Darwin lánya, Henrietta Emma Litchfield írt. A felolvasást Pénzes Tímea prózája és Szlukovényi Katalin háztartásról szóló prózája és lírája zárta.

Az est következő részében beszélgetésekre volt lehetőség, így felszabadult hangulatban zárult az évadzáró rendezvény.

Az eseményről felvétel készült, ami itt megtekinthető.

Fotó: L. Varga Péter

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Császár Tímea --


További írások a rovatból

irodalom

Sosem hal már meg Sosem hal már meg
Brandon Hackett novellája a Prae spekulatív fikció témájú lapszámából
Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában

Más művészeti ágakról

színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
John Krasinski: Hang nélkül 2.
Michel Franco: Új világrend
színház

Bábesztétikai egyszeregy Bábesztétikai egyszeregy
Hívószavak a bábhoz – a Budapest Bábszínház online bábesztétikai konferenciája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés