bezár
 

gyerek

2021. 11. 30.
Narrativárium: komplex színházi nevelési esemény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Narratíva Kollektíva rendkívül izgalmas és önfeledt kikapcsolódásra alkalmas programra invitál minden 8 és 100 éves kor közötti érdeklődőt december 4-én és 5-én a Jurányi Közösségi Házba. A Papír Panír és a Narratíva Kollektíva kollaborációja egy komplex színházi nevelési esemény, melynek célja az érzékenyítés és a kognitív folyamatok egyéni és kooperatív átélése. Egyetlen perspektívából a világ ugyanis nem megismerhető, ezért a program során a játékosoknak egymással és színészekkel kell interakcióba lépniük az "Imaginárium" megismeréséhez.

A résztvevő színészek a feladványok ismertetésén, és a műhelymunka lebonyolításán túlmenően betöltik a mini köztársaság hatalmon lévő, vagy arra törekvő, nagy tudással rendelkező szereplőit, akiktől információt, segítséget kaphatnak a játékosok.

Mivel a színészek karakterei saját céllal bírnak, az Imagináriumban résztvevő játékosoknak kétszer meg kell gondolniuk, kivel paktálnak le. Hiszen az események így különféle láncolatot indíthatnak el, amelyek az Imaginárium sorsát előadásról előadásra változtathatják. 

A Papír Panír és a Narratíva Kollektíva kollaborációja egy komplex színházi nevelési esemény, melynek célja az érzékenyítés és a kognitív folyamatok egyéni és kooperatív átélése. Az Imaginárium differenciált részvételiséget nyújt minden egyes résztvevőnek.

A résztvevők maguk döntik el a folyamat során, hogy az Imágináriumban, manuális képzőművészként, archívum és múzeumlátogatóként, játékosként vagy egy komplex társadalmi játék alakítójaként vesznek részt. Az eseményben együtt dolgozik bábos, fénytervező, utcaszínházas, látványtervező, színházi nevelési tapasztalattal rendelkező szakember, színészek, animátorok, a Narratíva rendezői, akik mind a résztvevőkkel együtt alakítják az esemény dramaturgiáját.

A tanulás kölcsönös interaktív folyamat a résztvevők és az animátorok közt, központi része a saját véleményformálás és kifejezés, ennek egyik formája a morális állásfoglalások szerepjátékokon keresztül történő kipróbálása.

Alkimisták: Barna Lilla, Beke Anna, Egger Géza, Hajduk Károly, Hegymegi Máté, Jankó Mátyás, Kárpáti Pál, Kovács D. Dániel, Kovács Tamás, Kurta Niké, Molnár Fábián

Konzulens: Pass Andrea, Szenteczki Zita

A játék 8-10 éves kortól ajánlott.

Képek: www.juranyihaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
gyerek

Várni kezdte a holnapot Várni kezdte a holnapot
Szegedi Katalin a Tücsök Műhelyben

Más művészeti ágakról

színház

Ideológia a máglyán Ideológia a máglyán
Sütő András: Csillag a máglyán – Kelet-Nyugati Alkotóműhely
Interjú Palojtay János zongoraművésszel a zenei pálya buktatóiról, dilemmáiról, örömeiről
art&design

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
irodalom

Drámák tollal, vitriollal Drámák tollal, vitriollal
Márton László: Bátor Csikó, Kalligram Kiadó, Budapest, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés