bezár
 

gyerek

2022. 01. 13.
Évindító tárlatok a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Évindító tárlatok a Deák17 Galériában Az új év új lehetőségeket és egyben új programokat is jelent, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galéria pedig egyből két új kiállítással várja a látogatóit. Az évindító tárlatokban találkozik régi és új, így nemcsak a 21. század fontos üzeneteit hallhatják meg a látogatók, de egy ókori legendát is közelebbről megismerhetnek.

Január 12-én nyílik a Galéria idei első tárlata, mely egy óegyiptomi témájú rajzpályázat legjobb alkotásait mutatja be. A BENTRES SZTÉLÉ című kiállítás műveinek középpontjában egy kőtábla feliratán olvasható csodálatos történet áll, ami Bentres királylány gyógyulását meséli el. A több ezer éves legenda így most a Galéria falai között él tovább.

A Galéria ezen kívül a TRASH OR ART? című kiállításnak is helyet ad, mely január 20-án nyitja meg kapuit. A tárlat témájának középpontjában az újrahasznosítás áll, és azt az üzenetet fogalmazza meg, hogy a hulladék nem egyértelműen kidobásra ítélt szemét, hanem művészeti alkotások alapanyagaként is szolgálhat. A kiállítás a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészoktatóinak és diákjainak hulladékból készült alkotásait (installációkat, öltözékeket, design tárgyakat és a témához kapcsolódó fotókat) mutatja be.

A népszerű Világjáró gyerekek családi program pedig ebben a hónapban is folytatódik, az online esemény keretein belül ezúttal Szlovákiát fedezhetik fel a gyerekek.

A Galéria a járványügyi rendelkezések értelmében személyesen látogatható. Kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A további és aktuális látogatási szabályokról ajánljuk, hogy tájékozódjon a Deák17 Galéria weboldalán.

A négyzetes kép forrása: www.deak17galeria.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Kincskereséssel és interaktív bemutatókkal várják a családokat pénteken

Más művészeti ágakról

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
irodalom

Sziveri Intézet, Veszprém, 2023. november 8.
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés