bezár
 

gyerek

2022. 01. 28.
Ismét Small Size Napok a Kolibri Színházban
A művészet nem kor, hanem kíváncsiság kérdése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét Small Size Napok a Kolibri Színházban A Kolibri Színházban a hónap utolsó hétvégéjén, január 28-30 között zajlik a legkisebb, 0-6 éveseknek szánt színházi produkciók seregszemléje, a Small Size Days. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy felhívja a közönség, a szakma és a kultúrpolitika figyelmét erre a különleges színházi műfajra. A rendezvény mottója: „A művészet nem kor, hanem kíváncsiság kérdése”, ami arra mutat rá, hogy a színház megszületésünk pillanatától fontos része lehet az életünknek.

A Small Size Network Nemzetközi Művészeti Szervezetként indult 2007-ben azért, hogy népszerűsítse a legkisebbeknek szóló színházművészeti jelenséget. A hálózatnak jelenleg öt kontinens 36 országából, 97 tagja van. 2013 márciusa óta az ASSITEJ világszervezet tagja, 2015-ben pedig útjára indította a Small Size Days elnevezésű fesztivált. „A Small Size Napok újra lehetőséget teremt színházi alaphatások megfigyelésére, újrafogalmazására, egy olyan műfaj felfedezésére, ami felelősséggel párosulva művészileg szinte teljes szabadságot ad” – mondta róla Novák János, a Kolibri Színház direktora.

A háromnapos csecsemőszínházi fesztivál minden év utolsó januári hétvégéjén kerül megrendezésre. A külföldi és hazai előadásokat színházi dolgozók, drámapedagógusok, óvodapedagógusok részére rendezett konferenciák, kiállítások, koncertek, szakmai workshopok egészítik ki. Az eseménynek az a különlegessége, hogy a programok a föld minden táján, Mexikóvárostól Helsinkiig és Londontól Csunkingig szimultán zajlanak, egyetlen globális világeseményt alkotva. Mindezekről az Annual Books kiadványok számolnak be, riportokkal, képekkel, összefoglalókkal dokumentálva a rendezvényt.

Az eseménynek otthont adó Kolibri Színház, két előadással is képviseli majd a műfajt. Január 29-én szombaton, 10.30-tól Keresztesi József darabja, a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című előadás kerül színre a Kolibri Fészekben, Székely Andrea rendezésében. Másnap, január 30-án pedig a az első magyarországi csecsemőszínházi előadás, a Toda – a csoda gyereknyelven nézhető meg két alkalommal, 9.30-től és 11 órától. Az előadás érdekessége, hogy még 2005-ben a Glitterbird program keretén belül készült, és azóta is műsoron van. A fesztivál további programjai, a Small Size szervezet hivatalos közösségi oldalán követhetők nyomon.

A négyzetes kép forrása: https://kolibriszinhaz.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Nils Frahm: Day
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés