bezár
 

gyerek

2022. 02. 17.
Minőségi gyerekirodalom és irodalomterápia Szegeden
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Minőségi gyerekirodalom és irodalomterápia Szegeden Egyetemistáknak szóló irodalomterápiás foglalkozásokkal, kortárs gyerekkönyv-szerzőkkel, illetve gyerekirodalom-kutatókkal várja február 23-a és május 11-e között a szegedi Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék a minőségi kulturális szórakozásra vágyókat. Bár a bölcsészkar Informatóriuma lesz a helyszín, a szervezők a legfiatalabb olvasókat is szeretettel várják, hiszen nemcsak szakmai-elméleti kérdésekről, hanem műhelytitkokról, a mesék keletkezéstörténeteiről, sőt, az írók gyerekkoráról és kedvenc gyerekkönyveikről is szó esik majd. 

Február 23-án indul az SZTE BTK Kulturális Örökség - és Humán Információtudományi Tanszék, valamint a tanszékhez tartozó Bakonyi Géza Alapítvány által közösen szervezett tavaszi rendezvénysorozat, a Bolygó Bogozó. Kossuth- és József Attila-díjas írók, a kortárs magyar (gyerek)irodalom legjobbjai – határon innen és túl –, biblioterapeuták, gyerekirodalom-kutatók, kritikusok és nem utolsó sorban a vezető gyerekkönyvkiadók szerkesztői lesznek a vendégek. Az írók közül Kovács András Ferenc, Tolnai Ottó, Marék Veronika, Dániel András, Tóbiás Krisztián, Kiss Ottó, Bán Zsófia, Elekes Dóra, Milbacher Róbert és Kiss Noémi látogat majd a szegedi bölcsészkarra.

A kortárs magyar gyerekirodalom reprezentáns szerzőire és műveikre fókuszáló programsorozat minden rendezvénye két részből áll: Az első részben az Informatikus könyvtáros BA iskolai - és gyermekkönyvtáros specializációján tanulók számára szerveznek irodalomterápia-foglalkozást képzett biblioterapeuták vezetésével a tanszék oktatói. Ezek a foglalkozások zártkörűek, azonban az ezeket követő író-olvasó találkozókra mindenkit, gyerek és felnőtt olvasót egyaránt szeretettel várnak. Az irodalomterápiás foglalkozások szövegei az aznap aktuális író-olvasó találkozó vendégének könyvéből kerül ki. Többségük a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum által Az év legjobb gyerekkönyve díjával kitüntetett alkotás, sőt, akad köztük olyan is, ami felkerült a White Ravens nemzetközi gyerekkönyvlistára is.

A rendezvénysorozatot az NKA Szépirodalmi Kollégiuma támogatja, és a Szépírók Társasága BE(p)ART projektjének keretében valósul meg.

Bővebb információ és a részletes programok leírásai az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék honlapján olvasható.

A rendezvényen – amíg a járványhelyzet szükségessé teszi – védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, és kötelező a maszk használata

Fotó: https://huminf.u-szeged.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
A 14. Frankofón Filmnapokról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés