bezár
 

gyerek

2023. 02. 15.
Körtánc
Gyerekirodalmi pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy Európai Uniós kulturális együttműködési pályázat keretében három ország, Magyarország, Szlovákia, Románia, három kiadója fogott össze, hogy összehozza, egymással és a nagyközönséggel megismertesse a résztvevő országok legjobb íróit, illusztrációit.

Érezted már valaha, mennyire jó dolog összekapaszkodni? Egy ritmusra lépkedni, körbeforogni? Akkor is, ha idegenekként álltok be a körbe – társakként egy ütemre dobban a lábatok. Mennyire jó, mekkora felszabadító élmény egymásra hangolódni, felvenni egymás ritmusát! Az együttgondolkodás, együttműködés nemcsak örömszerző tevékenység, de hatalmas erőket képes mozgósítani.

prae.hu

Gyerekirodalmi pályázatot hirdet a Cerkabella Kiadó – a KÖRTÁNC ennek a hívószava, ehhez kapcsolódó gyerekirodalmi szövegeket várnak.

Egy Európai Uniós kulturális együttműködési pályázat keretében három ország, Magyarország, Szlovákia, Románia, három kiadója fogott össze, hogy összehozza, egymással és a nagyközönséggel megismertesse a résztvevő országok legjobb íróit, illusztrációit. A TIME (Together in the Middle of Europe) szakmai zsűri által kiválasztott írók és fiatal illusztrátorok – országonként 10-10 író és illusztrátor –, valamint az őket koordináló szerveztek, egyesületek hosszútávú együttműködését valósítja meg. A közös alkotómunka eredménye egy illusztrációs vándorkiállítás és egy illusztrált gyerekirodalmi antológia lesz, KÖRTÁNC címmel. A vándorkiállítást és az alkotókat nemcsak a résztvevő országok fontosabb művészeti, gyerekirodalmi centrumaiban kívánjuk bemutatni, hanem nemzetközi illusztrációs fesztiválokon is; az antológia a három ország nyelvén, valamint angolul és németül, e-book és audiobook formában is jut el még szélesebb olvasóközönséghez Európa- és világszerte.

Az antológia irodalmi anyaga úgy áll össze, hogy országonként tíz-tíz szöveget választ ki nyílt irodalmi pályázatban az egyes országok legnevesebb gyerekirodalmi szakembereiből összeálló öttagú zsűri. A magyarországi zsűri tagjai: Csörgei Andrea (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), Dr. Hermann Zoltán (Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest), Dr. Lapis József (Sárospataki Református Teológiai Akadémia), Márton Evelin (Bukaresti Rádió, Helikon) és Pauer Erika (Bródy Sándor Megyei Könyvtár, Eger). Mellettük egy 5‒8. osztályos tanulókból álló gyerekszűri (Templomdombi Általános Iskola, Szentendre) is részt vesz az értékelésben.

A pályázatra 10‒14 éveseknek szóló prózai írás beküldésével lehet jelentkezni. A szövegek max. 5000 karakter terjedelemben készüljenek, és valamiképpen kapcsolódjanak a KÖRTÁNC tematikájához: szóljanak arról, hogy az összefogás mennyi örömöt szerezhet, a közös élményben feloldódnak a különbözőségek, közösség formálódik.

A pályaműveket névvel ellátva, elektronikusan kell elküldeni az alább címre:

lovaszandi@gmail.com

Beérkezési határidő: 2023. március 31.

A zsűri 2023. április 15-ig választja ki a tíz legjobb szöveget, amelyek a nemzetközi antológiában szerepelnek. Ezen felül a nyertes művek szerzőit 200 € tiszteletdíjjal jutalmazza a kiadó.

.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Horváth Iván (1948-2024)
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés