bezár
 

gyerek

2023. 05. 14.
PlayOn! Budapest fesztivál a színházi olimpián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
PlayOn! Budapest fesztivál a színházi olimpián Nemzetközi kuriózumokkal, digitális technológiákat alkalmazó, interaktív előadásokkal várja a tizenéveseket a PlayOn! Budapest Nemzetközi Ifjúsági Színházi Fesztivál. A május 17-től 20-ig tartó eseményt a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében rendezi meg a Kolibri Színház.

A fesztiválra hét európai országból érkeznek a történetmesélés és a nézői bevonódás új formáit kereső előadások, amelyek mind a PlayOn! - New Storytelling with Immersive Technologies nemzetközi színházi projekt keretében jöttek létre - áll a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a digitalizáció és a tizenéveseknek szóló színház kapcsolatát kutató nemzetközi együttműködés olyan innovatív produkciók létrejöttében segédkezett, amelyekben az alkotók a klasszikus történetmesélést interaktív formákkal váltották fel, olyan digitális technológiák alkalmazásával, amelyek a fiatalok számára is széles körben ismertek.

Ezekben az előadásokban a nézők résztvevőkké is válnak, hol azért, mert egy VR-szemüvegen keresztül nézik a történetet vagy egy interaktív tablet vezeti őket végig a városon, míg máskor egy mobilapplikáción keresztül befolyásolhatják a színpadi történést - olvasható a programsorozat ismertetőjében.

A PlayOn! Budapest Fesztiválnak a Kolibri Színház és az Eötvös10 ad otthont. Bővebb információ a fesztiválról a https://szinhaziolimpia.kolibriszinhaz.hu/playon/ oldalon érhető el.

A kép forrása: https://www.facebook.com/kolibriszinhaz

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés