bezár
 

gyerek

2023. 05. 17.
Tizenévesek térélményei a Deák17 galériában
Ingyenes kiállítás "TÉRHATÁS" címmel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Háromdimenziós térben élünk, mozgunk, tevékenykedünk. Ez életünk színtere éppúgy, mint a végtelenség. A térhatást átéljük, elképzeljük, létrehozzuk, rajzzal, építéssel és fantáziával.” Zombori Béla, a Vizuális kultúra OKTV versenybizottságának ügyvezető elnöke ezekkel a szavakkal vázolta fel az idei középiskolai verseny tematikáját. A legjobb pályaműveket pedig a Deák17 Galéria TÉRHATÁS kiállításán csodálhatjuk meg.

A tizenéves versenyzők a térrel kapcsolatos egyéni érzéseikről, véleményükről, tudásukról adtak számot a képző- és alkalmazott művészet műfajaiban. A tartalmas kiállításon azonban nemcsak képzőművészeti alkotásokat láthatunk; a rajzokon, festményeken túl háromdimenziós logotípiákat, ruhadarabokat is megtalálunk. A verseny idei újítása alapján a diákok pályázhattak társasjátékokkal is, melynek meghatározó eleme a térrel való játék, ezen kívül az ideális iskolai tereket is elképzelhették, megtervezhették.

A TÉRHATÁS témát bemutató kiállítás nem is kerülhetett volna jobb helyre, mint a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria. Lassan egy évtizede a Fővárosi Önkormányzat egy olyan intézményt álmodott meg, ahol a gyermekek tematikus – akár pályázati felhívás keretén belül létrejött – tárlatokon maguk is kiállíthatják munkáikat, vagy éppen őket érintő témákat feldolgozó kiállításokat tekinthetnek meg, emellett pedig fontos útmutatást kaphatnak, hogy merre is fejlődhetnek tovább a különböző művészeti irányzatok között.

TÉRHATÁS kiállítás

A TÉRHATÁS június 3-ig látogatható ingyenesen a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában.
További információ: https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/terhatas/

A képek forrása: Deák17 Galéria

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés