bezár
 

gyerek

2023. 10. 20.
Berg Judit lehet a HUBBY új elnöke
Tisztújító taggyűlés lesz a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórumnál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Berg Judit lehet a HUBBY új elnöke A HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum elnökének, alelnökének és elnökségének mandátuma lejárt. Az IBBY magyar szekciója a blogján mutatta be az új pályázókat.

Elnöki posztra Berg Judit adott be pályázatot, melyben így ír a terveiről.

„Reményeim szerint elnökségem alatt a HUBBY – korábbi függetlensége megtartásával – egy gazdaságilag is önálló, mindenki számára nyitott szervezetté tud válni, amely nemcsak a magyar gyerekirodalom szolgálatában áll, de aktívan részt tud venni az IBBY nemzetközi projektjeiben is. Ennek megvalósításához olyan elnökségi tagokat hívtam meg, akik különböző szakterületekhez értenek, hiszen ezt a hatalmas munkát csak egy jól összehangolt, profi csapat tudja elvégezni – a tagság támogató együttműködésével. A tervezett elnökségben olyan írók, illusztrátorok, könyvkiadók és pedagógusok vállalnak szerepet, akik egyszemélyben vagy a gazdasági folyamatokhoz, a projektmenedzsmenthez, a rendezvényszervezéshez, a kommunikációhoz, a pályázatíráshoz, az online marketinghez vagy a jogi ügyekhez is értenek.

Az egyesület korábbi munkáját is szeretnénk folytatni, hangsúlyt helyezve az olvasás népszerűsítésére, az írókat az iskolákba projekt továbbvitelére, az Év Gyerekkönyve díj reflektorfénybe helyezésére, de sok új tervet, ötletet dolgoztunk ki annak érdekében, hogy minden egyesületi tag számára előnyökkel járjon a tagság. Bízunk benne, hogy sikerül a tagságot is jelentősen bővítenünk, és emellett olyan országosan ismert és elismert szervezetté válnunk, amelyhez mindenki örömmel csatlakozik. Ennek érdekében a jelenlegi egyesületi tagság mellett bevonnánk a közös munkába a pedagógusokat, könyvtárosokat és mindazokat a cégeket, szervezeteket, amelyek valamiképpen kapcsolódnak a gyerekirodalomhoz (nyomdák, múzeumok, bábszínházak, társasjátékkészítők stb.), de számítunk a szülők támogató hozzáállására is. A magyar gyerekirodalom támogatása, fejlesztése, népszerűsítése, minél szélesebb rétegekhez való eljuttatása közös ügyünk!"
 

Alelnöki posztra Epresi Adrienn adott be pályázatot. További elnökségi bemutatkozás olvasható a szakmai szervezet blogján Vinczellér Katalinról, Végvári Imréről, Fábián Lászlóról és Paulovkin Boglárkáról.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Alex Garland: Polgárháború
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés