bezár
 

gyerek

2009. 05. 28.
A Vacka Rádió dalai CD-n
Megjelent a Vacka Rádió összes dala CD-n
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az MR1-Kossuth Rádió gyermeknapra megjelenteti folytatásos mesesorozatának, a Vacka Rádió első három évadának összes dalát CD-n. A korong hamarosan a boltokban lesz, az érdeklődőket addig is lemezbemutató koncertre várják május 31-én délben a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásához.
A Vacka Rádió története egy mesebirodalom rádiójában és körülötte játszódik, fordulatos és színes epizódokban bontakozik ki. Az óvodásoknak szóló saját gyártású sorozat, amely immár egy éve szórakoztatja a kicsiket, hétköznap esténként az MR1-Kossuth Rádióban hallgatható meg.

A dalok, amelyekre sajátos, fanyar humor, zenéjükre a kuplés könnyedség, valamint a gyermek és felnőtt közönséggel való összekacsintás jellemző, a mesesorozatot kitaláló Gaál Zsuzsa verseire születtek. A Vacka-világhoz pompásan illő zenét Rutkai Bori, Bujdosó János és Darvas Kristóf komponálja, és a Hébe-Hóba Banda szólaltatja meg. (A CD borítója is Rutkai Bori alkotása.)

Az elkészült zenei anyagot az esti epizódokban csak korlátozottan tudják felhasználni, a
 lemezen azonban mindegyik dal teljes hosszában, gazdag hangszerelésben szól. A mesesorozat főcím slágere, a Vacka dal rövid és teljes változatban is meghallgatható, sőt bónuszként karaokezéshez használható zenei alapja is megtalálható a CD-n -  amint a CD-t bemutató sajtótájékoztatón Solténszky Tibor,  az MR1-Kossuth Rádió művészeti szerkesztőségének vezetője elmondta -,  az óvodai és óvodás házibulikra gondolva.
 

Május 31-én délben a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásához hívja az MR1-Kossuth Rádió ingyenes gyermeknapi lemezbemutató koncertre az "kölcsön- vagy saját gyerekekkel" (copyright by R.B.) érkező érdeklődőket. A nyár során Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda lemezbemutató turnéra indul, így az érdeklődők élőben is élvezhetik majd a Vacka-dalokat.

A CD az MR Vevőszolgálatán, valamint a nagyobb könyváruházakban vásárolható meg. A lemez megjelenéséhez kapcsolódó hír, hogy rövidesen az MR1 megújuló honlapján belül elindul egy gyerekszájt, és azon belül egy önálló Vacka-oldal.



nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés