bezár
 

gyerek

2009. 05. 28.
A Vacka Rádió dalai CD-n
Megjelent a Vacka Rádió összes dala CD-n
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az MR1-Kossuth Rádió gyermeknapra megjelenteti folytatásos mesesorozatának, a Vacka Rádió első három évadának összes dalát CD-n. A korong hamarosan a boltokban lesz, az érdeklődőket addig is lemezbemutató koncertre várják május 31-én délben a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásához.

A Vacka Rádió története egy mesebirodalom rádiójában és körülötte játszódik, fordulatos és színes epizódokban bontakozik ki. Az óvodásoknak szóló saját gyártású sorozat, amely immár egy éve szórakoztatja a kicsiket, hétköznap esténként az MR1-Kossuth Rádióban hallgatható meg.

prae.hu


A dalok, amelyekre sajátos, fanyar humor, zenéjükre a kuplés könnyedség, valamint a gyermek és felnőtt közönséggel való összekacsintás jellemző, a mesesorozatot kitaláló Gaál Zsuzsa verseire születtek. A Vacka-világhoz pompásan illő zenét Rutkai Bori, Bujdosó János és Darvas Kristóf komponálja, és a Hébe-Hóba Banda szólaltatja meg. (A CD borítója is Rutkai Bori alkotása.)

Az elkészült zenei anyagot az esti epizódokban csak korlátozottan tudják felhasználni, a
 lemezen azonban mindegyik dal teljes hosszában, gazdag hangszerelésben szól. A mesesorozat főcím slágere, a Vacka dal rövid és teljes változatban is meghallgatható, sőt bónuszként karaokezéshez használható zenei alapja is megtalálható a CD-n -  amint a CD-t bemutató sajtótájékoztatón Solténszky Tibor,  az MR1-Kossuth Rádió művészeti szerkesztőségének vezetője elmondta -,  az óvodai és óvodás házibulikra gondolva.
 

Május 31-én délben a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásához hívja az MR1-Kossuth Rádió ingyenes gyermeknapi lemezbemutató koncertre az "kölcsön- vagy saját gyerekekkel" (copyright by R.B.) érkező érdeklődőket. A nyár során Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda lemezbemutató turnéra indul, így az érdeklődők élőben is élvezhetik majd a Vacka-dalokat.

A CD az MR Vevőszolgálatán, valamint a nagyobb könyváruházakban vásárolható meg. A lemez megjelenéséhez kapcsolódó hír, hogy rövidesen az MR1 megújuló honlapján belül elindul egy gyerekszájt, és azon belül egy önálló Vacka-oldal.nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat
Könyvbemutató másképp

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés