bezár
 

gyerek

2011. 02. 01.
Felpillantó küllő: meseíró verseny 3-8. osztályos tanulóknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Semfűsemfa, Felpillantó küllő, Szépkenyeru-szentmárton, Berzengőmag, Boszorkányléptefű, Pimpimpárévirág, Angyalbojt - többek közt a fenti furcsa település-, növény- és állatnevek eredetéről várja a mesés "megfejtéseket" a Nemzeti Tankönyvkiadó.
"Vajon ki nevezte el őket így és miért? Segíts megfejteni ezt a talányt saját mesédben! Hívd segítségül a fantáziádat! Válassz a felsorolt nevek közül egyet, és írj hozzá eredetmesét!" - olvasható a mesepályázat honlapján.

A beérkezési határidő február 21., az anyanyelv nemzetközi napja,  az eredményhirdetésre pedig márciusban, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönyvtárában kerül majd sor.

A verseny fővédnöke Lackfi János költő.

Az „Az egy mi” pályázatra az általános iskolák 3-8. osztályos diákjai nevezhetnek három kategóriában (3-4, 5-6, 7-8. osztály). A maximális terjedelem három oldal. A különböző kategóriákban a legjobb 3 mesét díjazza majd a zsűri, illetve 3-3 különdíj kiosztására is sor kerül. A legjobb mesék írói és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodnak.
 
A pályázatról bővebben olvasható a Nemzeti Tankönyvkiadó honlapján.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Könyvbemutató másképp
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden

Más művészeti ágakról

irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés