bezár
 

gyerek

2011. 03. 11.
Big Bang Fesztivál - Gyerekzenei Fesztivál Kalandos Kedvű Fiataloknak
2011. március 12., szombat, 10.00h - Fogadó, Teátrum, Szabadtéri színpad
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Big Bang Fesztivál - Gyerekzenei Fesztivál Kalandos Kedvű Fiataloknak A magyarországi gyerekzenei programkínálaton belül új irányt képvisel a Millenárison 2011. március 12-én először megrendezésre kerülő Big Bang Gyerekzenei Fesztivál. Zenei kalandozásra hívják az óvodás és kisiskolás korú gyermekeket, amely során a hangok világának egészen új formáit ismerhetik meg.
Felfedezhetik például az ovisok, hogy ők maguk is zeneszerzők lehetnek. Megtapasztalhatják, hogy hogyan lehet zene és tánc segítségével elűzni az éjszaka lidérceit, vagy éppen Moholy-Nagy László munkái elevenednek meg előttük a zene hallgatása által.

A fesztiválon bemutatott programok egytől-egyig újdonságnak számítanak a magyar közönség számára, még hogyha a fellépők ismerősek is innen-onnan: Szabó Réka koreográfus rendhagyó zenés-táncos játszóteret hoz létre a Padláson, Méhes Csaba és a Brass in the Five új bemutatóval jelentkezik, akárcsak Kiss Erzsi, aki mostanáig inkább a felnőtt közönség számára volt ismert. A Flandriából érkező Muziektheater Transparant már szerepelt Budapesten az Őszi Fesztivál keretében egy felnőtt előadással, de hazájukban legalább annyira ismertek nagyszerű gyerekprodukcióik okán is. A lisszaboni zenésztrió Hangok a laborban című munkája pedig nálunk is ugyanúgy izgalmas újdonságnak számít, mint saját hazájában.
Big Bang
A Big Bang Fesztivál egy nemzetközi intézményhálózat keretében jött létre – a belgiumi Zonzo Compagnie kezdeményezésére –, amelyhez 2009-ben csatlakozott a Millenáris. A hálózat célja egy újfajta szemlélet népszerűsítése a gyerekzenei programok terén, amelyben előtérbe kerül az interaktivitás, a játékos kísérletezés.

Jelenlegi tagjai:
• Zonzo Compagnie (Gent, Belgium)
• Bozar Palais des Beaux-Arts (Brüsszel, Belgium)
• Opéra de Lille (Lille, Franciaország)
• Fábrica das Artes – Centro Cultural de Belém (Lisszabon, Portugália)
• Stavanger Konserthus (Stavanger, Norvégia)
• Millenáris (Budapest, Magyarország)
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


Más művészeti ágakról

art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés