bezár
 

film

2011. 06. 22.
Irány Európa
A Cartoon d'Oron is megmérkőzik a KAFF díjazottja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A múlt hétvégén lezárult 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjkiosztóján a legjobb rövidfilmnek járó díjat M Tóth Éva Zenit című alkotása kapta. A mű ezáltal bekerült az európai animációs összdíjra, a Cartoon d'Orra nominált filmek közé.
Az elmúlt két évben számos nemzetközi mustra, úgy mint az annecy-i-, a stuttgarti és a londoni animációs fesztiválok vagy a budapesti Anilogue és Busho fesztiválok díjnyertes válogatásai is bekerültek a KAFF programjába, aminem véletlen, hiszen 2009-ben a kecskeméti megmérettetés megállapodást kötött az európai filmipart támogató szervezettel, a Cartoonnal.
 

 
Egy képeslaptöredék M Tóth Éva Zenitjéből

Ezen egyezség további értelmében a KAFF is a szervezet partnerfesztiváljává vált, ami azt jelenti, a múlt hétvégi díjkiosztón a zsűri által legjobb rövidfilmnek választott animációs filmet, M Tóth Éva Zenitjét automatikusan jelölték a Cartoon d’Or-ra, vagyis a legjobb európai animációnak járó összdíjért folyó versenybe.
 


M Tóth Éva a Magyar Iparművészeti Főiskolán szerzett grafikus tervezőművészi és középiskolai tanári diplomát, majd ugyanitt mesterfokú vizuális kommunikáció tervezőként végzett 1994-ben. A kilencvenes évektől nemzetközi reklámügynökségeknek dolgozott művészeti vezetőként, illetve televíziós művészeti műsorokat szerkesztett, vezetett. 2008-tól a Magyar Filmművész Szövetség Animációs Szakosztályának titkára, továbbá a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának egyetemi docense és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Médiaművészeti Karának főiskolai tanára, az animáció szak vezetője. Zenit című alkotásában az első világháború előérzetét próbálja ábrázolni, századfordulós képeslapok animációjával elbeszélve.

http://www.kaff.hu

http://www.cartoon-media.eu/
nyomtat

Szerzők

-- Muchichka László --


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Prikler Mátyás: Hatalom
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés