bezár
 

gyerek

2011. 12. 12.
Még mindig várat magára egy jó hazai ifjúsági regény
Lovász Andrea válaszai a prae.hu gyerekirodalommal kapcsolatos körkérdésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még mindig várat magára egy jó hazai ifjúsági regény Lovász Andrea gyerekirodalom-kritikus és mesekutató. Tanulmányait, elemzéseit, kritikáit számos folyóirat közölte. Szerkesztője többek között a tavaly megjelent Navigátor című kortárs gyerekirodalmi lexikonnak.
PRAE.HU: Az idei gyerek- és ifjúsági könyvtermésből melyik kötetnek adnád az év könyve díjat, és mivel indokolod ezt a döntésed?

Zalán Tibor A rettentő görög vitéz című könyvének – fantasztikus nyelvi és képi humora, valamint a műfaj gyerekirodalmi reprezentációja miatt.

PRAE.HU: Volt-e olyan gyerekkönyv idén, amelyiknek citrom-díjat adnál? Ha igen, miért?

Az aktuális gyerekkönyvkínálat háromnegyedének adnék... De ha a Móra-Pagony univerzum (és szatelitjei, úgy mint: Cerkabella, Csimota, Csodaceruza, Vivandra stb.!) könyvei közül kell választani, akkor Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyvének, mert ez egy nagyon jó kezdeményezés nagyon sikerületlen megvalósulása.

PRAE.HU: Közeledik az év vége, az összegzések ideje, hogyan értékelnéd 2011-et gyerekirodalmi szempontból?

Hozta a (szerencsére már) szokásos magas színvonalat, nagy meglepetések és nagy csalódások nélkül. Még több pompázatos képeskönyv született, és még mindig várat magára egy jó hazai ifjúsági regény.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Boczán Bea --


Más művészeti ágakról

irodalom

Közösség újraépülőben Közösség újraépülőben
Borsik Miklós és Biró Krisztián kötetbemutatója
színház

Ítélkezés nélkül Ítélkezés nélkül
Az AlkalMáté Trupp Jordán Adél című előadásáról
Shannon Murphy: Amíg tart a nyár


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés