bezár
 

gyerek

2011. 12. 19.
20. Bayer–UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázat - szép eredmények, kiállítás és új kiírás
Kiállítás és új pályázati kiírás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 20. Bayer–UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázat kiállításán – 8000 európai gyermekrajz-pályaműből két magyar is bekerült az első tízbe. A legjobb pályaművekből december 15-én kiállítás nyílt az Alkotás Point Irodaházban (1123 Budapest, Alkotás u. 50.), ami január 13-ig ingyenesen megtekinthető, Gáll Hanna és Melegh Anna képei is megcsodálhatóak.
A Bayer és az UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) 2011-ben 20. alkalommal hirdette meg Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázatát. Mivel az ENSZ a 2011. évet az Erdők Nemzetközi Évének nyilvánította, az idei pályázat központi témájául az „Élet az erdőkben” szolgált. 99 országból összesen több mint 600 ezer 6-14 év közötti lány és fiú küldte be képes üzenetét.
Trisha Co Reyes rajza

A festményeken a Föld távoli szegleteiben megtalálható, egymástól nagyon különböző erdőket ábrázolnak – a Brazíliában található esőerdőtől a kanadai juharerdőn át a szibériai fás sztyeppéig. Ezek a festmények jól mutatják, hogy a Föld különböző erdői milyen sokféle módon játszanak fontos szerepet életünkben: ezek látják el az emberiséget értékes nyersanyagokkal és friss levegővel, biztosítanak élőhelyet rengeteg állatnak és növénynek, és fontos helyet töltenek be a klímavédelemben is.

Miért fontosak az erdők mindennapi életünk szempontjából? Milyen szerepet játszanak a Föld ökoszisztémájában? Ezekre és sok más kérdésre adnak választ és ötleteket a 20. Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázatra benyújtott munkák – amelyek közt kiemelkedő hazai alkotásokat is találunk.
GállHanna, Dr. Gerhard Waltl, MeleghAnna

Az európai régióból összesen 8000 pályázat érkezett 36 különböző
országból. A korábbi regionális nyertes, a 13 éves Gáll Hanna ezúttal regionális második lett, valamint a globális verseny több mint 600 ezer pályamunkájából harmadik helyezést ért el. További sikernek is örülhetünk a regionális első tízben: a 14 éves érdi Melegh Anna munkája hatodik helyezést ért el.

Gáll Hanna ötéves korában, magától kezdett rajzolni, meglehetősen ügyesen: hatévesen nyílt első önálló kiállítása egy mohácsi galériában. A több ezer pályázatból egy éven belül másodszor is a képzeletbeli dobogóra álló 13 éves tehetség – aki jelenleg a Kisfaludy Károly Gimnázium hetedik osztályos tanulója – családjában az egyetlen, aki alkotói vénával rendelkezik, ráadásul nem is akármilyennel. Hanna a mellett, hogy sorra nyeri a rajzpályázatokat, kitűnő tanuló, gitározik és néptáncol. Szabadidejét szívesen tölti  még zenehallgatással, olvasással vagy kirándulással.
Gáll Hanna rajza

Melegh Annát is korán felfedezték, már óvodás korában nagyon ügyesen rajzolt, és a kézművesség iránt is érdeklődött, ezért rajztagozatos általános iskolát kerestek számára.

E mellett nem csak kitűnő tanuló – most a Gazdagrét–Törökugrató Általános Iskolába jár német nemzetiségi szakra –, szabadidejében akrobatikus rock and rollozik, trombitán zenél és játszik egy Prima Primissima díjjal kitüntetett zeneiskola fúvószenekarában. Nagyon szeret továbbá olvasni, kertészkedni, kirándulni, tanulmányozni az állatok viselkedését – két igazán nagy szenvedélye a rajz és a természet –, de érdekli a lakberendezés is. Jelenleg felkészítő tanára, Házi Andrea vezetésével készül a 14 éves érdi kislány a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola felvételijére.
Melegh Anna rajza

A 20. Bayer–UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázat kiállítás legjobb képeit, a lányok munkáival 2011. december 15. és 2012. január 13. közt, hétköznaponként 8–18 óra közt, egy ingyenesen látogatható kiállítás keretében mutatják be az Alkotás Point Irodaházban (1123 Budapest, Alkotás u. 50.).

Ha pedig valaki éppen e hír hallatán kapna kedvet a pályázáshoz, megjelent az új, 2012-es kiírás is!



Felhívás a 20. Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázatra

2012 a „Természetbarát közösségek éve”, ezért ez a 21. Bayer–UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzpályázat témája is. Pályázni folyamatosan lehet, a 6–14 éves gyermekek munkáit a UNEP európai regionális központjába lehet benyújtani postai úton 2012. február 15-éig.

További információ a kiállításokról, a pályázatról, valamint a Bayer–UNEP együttműködésről:

www.bayerhungaria.hu/gyermekrajzpalyazat
www.unep.org/tunza/children
www.unep.bayer.com

Kapcsolat:
Alföldi Mária
Kommunikációs vezető
06-1-487-4205
e-mail: maria.alfoldi.ma@bayer-ag.de

Bayer: Science For A Better Life

A Bayer vállalatcsoport globális vállalkozás, melynek alapvető szakterületei az egészségügy, a táplálkozástudomány és a high-tech anyagok. A vállalat termékei és szolgáltatásai az életminőség javítását szolgálják. A Bayer ugyanakkor értéket teremt innovációi, növekedése és magas jövedelemteremtő képessége által. A vállalatcsoport mint társadalmilag és etikailag felelős üzleti szervezet, a fenntartható fejlődés elkötelezett híve.

A gazdaságosság, környezettudatosság valamint a társadalmi felelősség egyforma súllyal szerepel a vállalati alapelvek és célkitűzések között.

A 2010-es pénzügyi évben a Bayer több mint 110 000 alkalmazottat foglalkoztatott és 35,1 milliárd euró üzleti forgalmat ért el. A beruházásokhoz kapcsolódó ráfordítások elérték az 1,6 milliárd eurót, míg a K+F költségvetés 3,1 milliárd eurót tett ki.

További információért látogasson el a
www.bayer.com weboldalra.



A jövőre vonatkozó nyilatkozatok

Ez a sajtóközlemény a jövőre vonatkozó olyan állításokat tartalmaz, amelyek a Bayer Csoport vagy az alcsoportok vezetőségének jelenlegi feltételezésein és előrejelzésein alapulnak. Számos ismert vagy előre nem látható kockázat, bizonytalanság vagy egyéb tényező jelentős eltéréseket okozhat az itt közölt tervadatok és a ténylegesen elért eredmények, pénzügyi teljesítmény, növekedés stb. között. Ezek közé a tényezők közé tartoznak a Bayer által közétett jelentésekben ismertetett körülmények, amelyek az alábbi weboldalon tekinthetők meg:
www.bayer.com. A vállalat nem vállal felelősséget az itt közölt előrejelzések és jövőre vonatkozó állítások frissítéséért vagy a jövőbeli események vagy változások alapján történő kiigazításáért.

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés