bezár
 

gyerek

2013. 04. 24.
Gyerekkönyvek, gyerekprogramok a XX. Könyvfesztiválon
2013. április 18-21.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az interjúk, tudósítások, kritikák teljességükben a Könyvfesztivál rovatban olvashatók, de innen is linkelhetők. Egy csokorba gyűjtöttük a XX. Könyvfesztivál ideje alatt írt, gyerekkönyvekhez kapcsolódó cikkeket.
Könyvek között kosarasbuli
Vécsei Rita Andrea tudósítása Luca Cognolato gyerekkönyveinek játékos bemutatójáról

Luca Cognolato A bajnokság című sorozatának nyitó kötete, a Ketten a palánk alatt ősszel, míg második darabja, a Védelemben idén jelent meg a Manó Könyvek gondozásában. A Könyvfesztivál alkalmából ült lelkes rajongói közé a szerző mesélni, játszani és együtt örülni velük 2013. április 19-én délelőtt 11-kor a Millenáris Lázár Ervin termében.

A teljes tudósítás
itt olvasható.

Lackfi Tüdő Gyusziját imádják a kamaszok

Kocsis Katica tudósítása Lackfi János legújabb könyvének bemutatójáról


Lackfi János legújabb verseit felnőttes gyerekeknek és gyerekes felnőtteknek ajánlja, ezért nem is volt meglepő, amikor a könyvfesztiválon megrendezett Kapjátok el Tüdő Gyuszit! kötet bemutatóján nemcsak középiskolások foglaltak helyet, hanem az idősebb korosztály tagjai is képviselték magukat.

A teljes szöveg itt olvasható.

B mint barack, és a szomorú királyfi
Nagy Márta tudósítása a Naphegy Kiadó legújabb könyveinek bemutatójáról

Vigyázzatok a B betűvel, mert az nemcsak a baracklekvár kezdőbetűje lehet! Pötyi és Pepita közül pedig vajon melyik lehet a lány, és melyik a fiú? Tamás Zsuzsa Macskakirálylány, Kertész Edina pedig A rejtélyes kulcs című mesekönyveikből olvastak fel a Gyerek(b)irodalomban, a Könyvfesztiválon, 2013. április 20-án háromnegyed hattól.

A tudósítás itt olvasható teljes egészében.

Hogyan élheted túl...?
Besze Barbara a Móra Lélekdoki címmel induló, új pszichológiai sorozatának bemutatóján járt

A Móra Kiadó a 2011-ben indított Tabu-könyvek valóban hézagpótló sorozatának indítása után most egy újabb, rázós témákat feldolgozó szériát indít. A Tabu-könyveket a 15-18 éves korosztály számára célozták meg, a Lélekdoki-sorozat a fiatalabbaknak, a 9-11 éves gyerekeknek szól.

A tudósítás teljes szövege itt olvasható.

Gyerekprogramok a könyvfesztiválon - VIDEÓ

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál rengeteg szórakozási lehetőséget kínál a gyerekeknek is. A Mese(b)irodalom szinte folyamatosan a családoké. Koncerteket, táncot, rajzversenyt, filmszereplőnek öltözött embereket láthatunk a képkockákon – vasárnap is.

A videófelvétel ide kattintva érhető el.

Olvasóvá nevelés: Dobj el mindent, és olvass!
Besze Barbara a könyvbemutatóval egybekötött kerekasztal-beszélgetésről tudósított

A könyvfesztiválon a könyvtáros klub egyik nagy eseménye a Pont Kiadó szombati könyvbemutatója volt. A kiadó korábban is kitűnt a gyerekirodalom, az olvasóvá nevelés, az olvasásra szoktatás lehetséges módjaival kapcsolatos gondolatok népszerűsítésével, és sokat tesz a gyerekirodalom szakirodalmának bővítéséért is. E nemes célhoz vezető újabb lépést jelenthet frissen megjelent kötetük, amely a neves gyerekirodalom- és olvasáskutató, Gombos Péter tanulmányait tartalmazza.


A teljes szöveg itt olvasható.

Szárnyakkal és patákkal a diabétesz jobb megértéséért
Kocsis Katica a játékos könyvbemutatóról tudósított

Magyarországon az elmúlt húsz évben megduplázódott a cukorbeteg gyermekek száma, de sajnos még a mai napig is bizonytalansággal, előítélettel és félelemmel közelítenek a diabéteszes csöppségekhez. Finy Petra Szárnyak és paták című műve azért is olyan nagyszerű, mert megvilágítja, hogy mit jelent a gyerekkori cukorbetegség és segíti az előítéletek lebontását.

A tudósítást itt lehet olvasni teljes terjedelmében.

Ritka, mint a rózsaszín bárány
Kiss Noémi írása egy könyvfesztiválra megjelenő gyerekkönyvről

Nem tudom, megvenném-e a gyerekeknek a mai gazdag kínálatból éppen ezt a könyvet, hiszen magam nem kedvelem túlságosan a fantasztikus irodalmat, amit kisgyerekeknek írnak, hát még, ha ilyen példázatos módon van előadva. Ugyanakkor elismerem, hogy ez a könyv üde színfolt. Inkább a nyelvileg gazdag, furfangos és humoros könyvek ellenében született. Goda Krisztina Máté Angi ellenpólusa, ha úgy tetszik. A könyvet képi világa, és nagyon tudatos tanítási/felszabadítási vágya különlegessé teszi.

A teljes szöveg itt olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés