bezár
 

irodalom

2016. 06. 10.
Színitanoda címmel jelent meg Lezsák Sándor legújabb kötete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színitanoda címmel jelent meg a 87. Ünnepi Könyvhétre Lezsák Sándor költő, író legújabb kötete; a könyv harminchárom gyermekeknek szóló verset tartalmaz.

 A Magyar Országgyűlés alelnöke az MTI-nek elmondta: évtizedek óta formálódtak benne a gyermekversek, a kiadásukra gyermekei, valamint Bedő György és Szalai Katalin, a Kairosz Kiadó alapítója és szerkesztője is ösztönözték.     

A most megjelent kötet rímeivel, ritmusaival közös szavalásra, játékos mozgásra, szerepjátékokra bíztatja a kisebb és nagyobb gyermekeket - tette hozzá.     

A politikus rámutatott: a kötet címválasztása arra utal, hogy lakiteleki iskolában éveken át diákszínjátszó csoportot szervezett és színdarabokat is rendezett. "A helyzetgyakorlatok, a képzelős játékok, a jellemeket bemutató mozdulatok emléke is jelen van ebben a verskötetben" - fogalmazott.     

"Minden nap, óra, új és új élményt, kudarcot, feladatot ad. Probléma nincs, csak feladat. Az pedig bőven. Családban, Parlamentben, népfőiskolán, választókerületben. Amit az egyik helyen nem tudok megoldani, próbálom a másik helyen. Az elmúlt évtizedekben és ma is. Végül marad az írás, a vers vagy a drámai szöveg. Ez nem idő kérdése, hanem így teljes az életem" - fogalmazott Lezsák Sándor.     

Beszélt arról is, hogy jelenleg egy esszéköteten dolgozik, azt követően egy drámakötete fog megjelenni. "Ebben új drámám és drámaszöveteim is szerepelnek, kiegészítve a 80 vödör levegő című tragikomédiával. Mindezt a 81. vödör levegő reményében teszem" - tette hozzá.         

A Színitanoda című gyermekverskötet rajzillusztrációit Létai Márton grafikus készítette.     

Lezsák Sándor új könyvét az Ünnepi Könyvhéten, a budapesti Vörösmarty téren június 11-én, szombaton 15 és 16 óra között dedikálja.     A politikus költő, író eddig három verseskötetet írt: 1983-ban a Békebeli Éjszaka, 1988-ban a Fekete felhő, teafű, majd 2015-ben a Társai elmentek Megváltót nézni című könyve jelent meg. Drámáját, a Nyolcvan vödör levegőt 1988-ban adták ki. Politikai írásait gyűjti össze a 2007-ben megjelent Iskola a politikában című kötet. A Szörényi Leventével közösen írt, rockopera-verseket tartalmazó Atilla, Isten kardja című könyv 1993-ban, a Spangel Péter beszélgetéseiből készült Himnusz kívülről, belülről címet viselő interjúkötet pedig 2012-ben jelent meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés