bezár
 

gyerek

2016. 12. 20.
Felnőtt elítéltek adnak karácsonyi műsort a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felnőtt elítéltek adnak karácsonyi műsort a kecskeméti SOS Gyermekfalu lakóinak. A fogvatartottak fizetésük egy részét is felajánlották a fiatalok támogatására.

Kovács Gyula büntetés-végrehajtási alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettese az MTI-nek elmondta: a karácsonyi műsorban kizárólag felnőtt fogvatartottak szerepelnek. A férfiak egy pedagógus végzettségű reintegrációs tiszt segítségével az alkalomhoz illő verseket tanultak, valamint prózarészleteket és dalokat választottak.
    

A munkát, valamint közösségi tevékenységet vállaló elítéltek kedvezményekben is részesülhetnek - mondta Kovács Gyula, hozzátéve: a jó magaviselet mellett ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a rabok börtönbüntetésük egy részének letöltése után feltételesen szabadulhassanak.
    

Kovács Gyula kiemelte: sok elítélt a jóvátételi munkában is szívesen vesz részt. Legutóbb a Te szedd! szemétszedési akcióra negyvennél több fogvatartott jelentkezett, de rendszeresen vállalnak kert- és parkrendezési munkákat a kecskeméti közterületeken és intézményekben is.
    

Nem ritkák műsoros fellépéseik sem - mondta az alezredes. Példaként említette, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából egy nyugdíjasotthon lakóinak tartottak előadást fiatalkorú elítéltek, egy másik idősek otthonában pedig Oscar Wilde A boldog herceg című meséjét adták elő. A parancsnokhelyettes kitért arra: a próbákon és az előadásokon az elítéltek megtanulnak helyesen viselkedni, a másikra figyelni, egymással együttműködni, és ez a szabadulásuk után is fontos lesz, hozzájárulhat ahhoz, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba.
    

A közelgő karácsonyról szólva Kovács Gyula elmondta: az I. számú (Mátyási utcai) és  a II. számú (Wéber Ede utcai) részlegben is december 22-én tartanak ünnepi műsort. Karácsony első és másnapján pedig minden elítéltnek lehetőséget biztosítanak, hogy - ugyan a börtön falai között -, de találkozhassanak családtagjaikkal, rokonaikkal.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés