bezár
 

irodalom

2017. 04. 23.
Játékok manókkal és könyvekkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Manó Könyvek Kiadó szerzői játékos könyvbemutatót tartottak gyermekek számára, a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál D épületében, péntek délelőtt. 

A kiadó célja a mindenki számára elérhető, jó minőségű gyerekkönyvek megjelentetése külföldi és magyar szerzőktől – kiváló illusztrátorokkal dolgozva együtt. A Manó Könyvek Kiadó könyvei lefedik az egészen kicsi gyerekek és a kiskamaszok érdeklődési körét is.

Gyerekek

A kiadó új könyvsorozatot indított A hős olvasó címmel, mely kötetekkel az éppen olvasni tanuló gyermekeknek nyújt segítséget. A Radnóti Blanka illusztrációival megjelent öt kötetből álló sorozat rövid meséket tartalmaz barátságról, családról, szerelemről, hőstettekről. A vízisiklók királya című kötetet Tóth Krisztina, a Dodó és Dodó címűt Nyulász Péter, a Hahó tesó! címűt Nógrádi Gergely, a Lencsi és az Égigérő című mesét Tamás Zsuzsa, a Nagyi sütije című kötetet pedig Edinger Katalin írta.

Tamás Zsuzsa

A megjelent gyermekközönséget az interaktív játékot vezető szerzők csapatokra osztották. Minden csapat kapott egy borítékot, melyben szavak voltak, ezeket kellett a gyerekeknek értelmes mondatokká alakítaniuk, amelyből így kijött egy-egy idézet a sorozat egy-egy kötetéből. Ezután Tamás Zsuzsa kislányával az ölében részleteket olvasott fel a Lencsi és az Égigérő című könyvéből.

Közönség

Erdős Virág olyan interaktív dobókockás játékra invitálta a gyerekeket, mely szorosan kapcsolódik új könyvéhez: a szorzótáblát öntötte versbe, hogy könnyebb legyen a számokhoz társuló rímpárok segítségével megtanulni a szorzótáblát. A program végére a gyerekek Hős olvasókká váltak, amit egy-egy kitűző jelzett a ruhájukon.

Fotó: Bach Máté

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Szekáry Zsuzsanna --


További írások a rovatból

irodalom

Hétköznapi diskurzusok Hétköznapi diskurzusok
Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak a Kötetlenül sorozat vendégei
irodalom

Amikor már lilul az arcod Amikor már lilul az arcod
Halász Rita: Mély levegő, Libri Kiadó, 2020
irodalom

Ismeri Ön az Édes Annát? Ismeri Ön az Édes Annát?
December 31-ig látogatható a Petőfi Irodalmi Múzeum Édes Anna / Kosztolányi – Trianon 100 című kiállítása

Más művészeti ágakról

gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Jógázó gyerekek, virágtündérek és klasszikus mesehősök Jógázó gyerekek, virágtündérek és klasszikus mesehősök
Interjú Láng Anna illusztrátorral


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés