bezár
 

irodalom

2017. 04. 23.
Játékok manókkal és könyvekkel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Manó Könyvek Kiadó szerzői játékos könyvbemutatót tartottak gyermekek számára, a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál D épületében, péntek délelőtt. 

A kiadó célja a mindenki számára elérhető, jó minőségű gyerekkönyvek megjelentetése külföldi és magyar szerzőktől – kiváló illusztrátorokkal dolgozva együtt. A Manó Könyvek Kiadó könyvei lefedik az egészen kicsi gyerekek és a kiskamaszok érdeklődési körét is.

Gyerekek

A kiadó új könyvsorozatot indított A hős olvasó címmel, mely kötetekkel az éppen olvasni tanuló gyermekeknek nyújt segítséget. A Radnóti Blanka illusztrációival megjelent öt kötetből álló sorozat rövid meséket tartalmaz barátságról, családról, szerelemről, hőstettekről. A vízisiklók királya című kötetet Tóth Krisztina, a Dodó és Dodó címűt Nyulász Péter, a Hahó tesó! címűt Nógrádi Gergely, a Lencsi és az Égigérő című mesét Tamás Zsuzsa, a Nagyi sütije című kötetet pedig Edinger Katalin írta.

Tamás Zsuzsa

A megjelent gyermekközönséget az interaktív játékot vezető szerzők csapatokra osztották. Minden csapat kapott egy borítékot, melyben szavak voltak, ezeket kellett a gyerekeknek értelmes mondatokká alakítaniuk, amelyből így kijött egy-egy idézet a sorozat egy-egy kötetéből. Ezután Tamás Zsuzsa kislányával az ölében részleteket olvasott fel a Lencsi és az Égigérő című könyvéből.

Közönség

Erdős Virág olyan interaktív dobókockás játékra invitálta a gyerekeket, mely szorosan kapcsolódik új könyvéhez: a szorzótáblát öntötte versbe, hogy könnyebb legyen a számokhoz társuló rímpárok segítségével megtanulni a szorzótáblát. A program végére a gyerekek Hős olvasókká váltak, amit egy-egy kitűző jelzett a ruhájukon.

Fotó: Bach Máté

nyomtat

Szerzők

-- Szekáry Zsuzsanna --


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés