bezár
 

zene

2016. 04. 26.
Jazzhétvége Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először rendeznek jazzhétvégét Debrecenben: pénteken és szombaton helyi jazzformációk mellett a Balázs Elemér Group koncertjére várják a közönséget.

A rendezvénnyel szeretnének méltó emléket állítani a város egykori neves zongoristájának, az 1982. május 1-jén elhunyt Kiss Ernőnek - mondta Mohos Péter, a Debrecen Jazz Club elnöke a Debreceni Művelődési Központtal (DMK) és a városi önkormányzattal közösen szervezett koncertsorozat keddi sajtótájékoztatóján.
    

Klasszikus kedvencek 2018.

Hozzátette: Kiss Ernő az 1960-as években elsőként alapított a cívisvárosban jazzegyüttest, és a nevéhez fűződik az 1972 óta évente megrendezett Debreceni Jazz Napok ötlete.
    

Szentei Tamás, a helyi polgármesteri hivatal kulturális osztályvezetője emlékeztetett arra, hogy a Debreceni Jazz Napok ma már a város egyik nagyrendezvénye, amely tavaly - a borkarnevállal egy időben - több mint húszezer látogatót vonzott a Nagyerdőbe.
    

Szeretnék azonban, ha a műfaj még hangsúlyosabban lenne jelen Debrecen kulturális kínálatában, ezért hagyományteremtő szándékkal rendezik meg pénteken és szombaton az első debreceni jazzhétvégét - jegyezte meg.
    

Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója elmondta: a találkozó első napján, pénteken a Balázs Elemér Group tart lemezbemutató koncertet a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának Liszt-termében.
    

Szombaton helyi jazzformációk - a Dessert Jazz Band, a Zakar Jazz Kvintett és a Szeptember Kvartett - lép a közönség elé két debreceni klubban.

nyomtat

További írások a rovatból

Felismeréstől a hangkeltésig
Ötlet egy festményhez
Colin Stetson a Trafóban

Más művészeti ágakról

színház

Kóstolónyi Kosztolányi Kóstolónyi Kosztolányi
Összművészeti borkóstolás a Budapest Jazz Clubban
69. Berlinale, 2019. február 7-17.
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés