bezár
 

zene

2019. 09. 13.
Itália áll az Európai Hidak rendezvénysorozat középpontjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Itália áll az Európai Hidak rendezvénysorozat középpontjában Itália áll a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) rendezvénysorozatának középpontjában, az Európai Hidak szeptember 18. és 27. között várja a közönséget koncertekkel, filmvetítéssel és irodalmi esttel.

A nyitóesten Monteverdi Orfeója Fischer Iván újrakomponált befejezésével, Baráth Emőke és Valerio Contaldo közreműködésével szólal meg. A fesztiválon egy színpadon láthatja a közönség a mezzoszoprán Nora Fischert édesapjával, Fischer Ivánnal, közös koncertjükön a 20. századi zene két jelentős alakja, Ottorino Respighi és Luciano Berio muzsikája szólal meg. A BFZ harmadik, modern koncertjén zeneszerzőként és szólistaként áll színpadra Giovanni Sollima csellista.

A rendezvényen fellép a tamburinos-énekes Rachele Andrioli és a harmonikás Rocco Nigro is, Mimmo Epifani mandolinos-énekes pályafutásának legjobb dalaiból és a tavaly megjelent, Putiferio című pizzica albumról ad ízelítőt. Szkárosi Endre, a Literárium Extra olasz irodalmi estjének összeállítója a 20. és 21. századi olasz irodalomra fókuszált, az est meghívottja Daniele Benati, aki az angol és az ír irodalom olasz fordítója is. A vetítéseken Federico Fellini Az édes élet (1960) és az Oscar-díjas 8 és fél című filmet, valamint Paolo Sorrentino A nagy szépség (2013) és Ifjúság (2015) című moziját tekinthetik meg az érdeklődők a Müpában.

Kép: mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
zene

Az improvizatív zene ünnepe Budapesten Az improvizatív zene ünnepe Budapesten
Mats Gustafsson az Újbuda Jazz fesztiválon
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
színház

Az ember, a polgár és a diák Az ember, a polgár és a diák
Petőfi és Az apostol mint tantermi dráma a k2 Színház előadásában
Bodzsár Márk: Drakulics elvtárs
gyerek

Meseország mindenkié
Meseírókat keres a Labrisz Leszbikus Egyesület


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés