bezár
 

film

2019. 09. 27.
Végső búcsút vettek Tóth János Kossuth-díjas operatőrtől
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Végső búcsút vettek Tóth János Kossuth-díjas operatőrtől Családja, tisztelői, barátai és pályatársai végső búcsút vettek csütörtökön Tóth János Kossuth-díjas operatőrtől, a nemzet művészétől a budapesti Farkasréti temetőben.

"Anélkül, hogy tudott volna róla, Tóth János a tanárom és mesterem volt, igazodás a szakmai élethez éppen úgy, mint a magatartásbeli, gondolkodásbeli tennivalókhoz" - hangsúlyozta Jankovics Marcell Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, aki az akadémia nevében búcsúzott az operatőrtől.

A Magyar Filmművészek Szövetsége nevében Zalán Vince Balázs Béla-díjas filmkritikus búcsúztatta Tóth Jánost. A filmkritikus szavait Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész olvasta fel. Az újságíró a csodák kinematográfusának, a világ operatőrei között az egyik legkiválóbb mesternek nevezte a 88 éves korában meghalt művészt, aki "soha nem szűnt meg kinematográfusnak lenni".

Kép forrása: MMA

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
Julian Fellowes: Downton Abbey
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood

Más művészeti ágakról

Interjú Láng Annamária színművésszel a külföldi színjátszásról, rendezőkről, idegen nyelvekről
irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
gyerek

Premier: MIT – Az ember tragédiája rövidítve
November 13-án a TRIP hajón


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés