bezár
 

irodalom

2009. 06. 29.
Ki írta az év legjobb szakdolgozatát?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Tudományos Akadémia Modern Filológiai Társasága idén először, hagyományteremtő céllal pályázatot hirdetett „Az év szakdolgozata” címmel. A társaság azoknak a végzett vagy végzős hallgatóknak a jelentkezését várta, akik legfeljebb két éve, 2007-ben védték meg szakdolgozatukat nyelvtudomány, irodalomtudomány vagy kommunikáció- és médiatudomány témakörben.
A beérkezett majdnem 160 dolgozatot a Modern Filológiai Szemle szerkesztőbizottsága, a szakterület elismert szakemberei bírálták. A díjakat a társaság éves konferenciáján, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gólyavárában, június 24-én adta át prof. dr. Nyomárkay István, a Társaság elnöke és a Modern Filológiai Szemle szerkesztői, Pál Dániel Levente és Veszelszki Ágnes.

A díjazottak:

Nyelvészet

Borbély Angéla: Orosz–lengyel lexikai párhuzamok (orosz nyelven)(Pécsi Tudományegyetem, konzulense: Robert Wołosz)
 
Irodalom

Zsigmond Adél: „a méreg az mandulaízű”. A nézőpontiság kérdése és következményei a gyermeki gondolkodást érvényesítő kortárs magyar családregényekben (Babeş–Bolyai Tudományegyetem, konzulense: Balázs Imre József)

Kommunikációtudomány

Havasmezői Gergely: A Vörös Ujság. Egy kommunista lap a Népköztársaságban és a Tanácsköztársaságban. 1918–1919. (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, konzulense: Speidl Zoltán)

"Az év szakdolgozata" (díjátadó)
 
Az átadók: prof. dr. Nyomárkay István, Veszelszki Ágnes, Pál Dániel Levente – és a díjazottak: Borbély Angéla, Zsigmond Adél, Havasmezői Gergely


A díjazott munkák hamarosan megjelennek a Társaság folyóiratában, a Modern Filológiai Szemlében.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A figyelem térképe A figyelem térképe
Láng Orsolya Pályamatricák című kötetéről
Bereményi Géza: Magyar Copperfield, Magvető, 2020
irodalom

Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0. Zárt múzeum, nyitott tartalom 2.0.
A kényszerű bezárás idejére a PIM professzionális online közvetítésekkel, virtuális tárlatokban zajló múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, valamint játékos, interaktív webes felületekkel készül
irodalom

Élőnek tűnő, döglött rombuszhal Élőnek tűnő, döglött rombuszhal
Linda Boström Knausgard, Isten hozott Amerikában, Jaffa Kiadó, 2020.

Más művészeti ágakról

art&design

Mikor a lepke kikel a bábból Mikor a lepke kikel a bábból
Interjú Ronga Eszter festővel pályakezdésről, inspirációkról és a jelenlegi helyzetről
Zsolnai György: Spoiler. Esszék a minőségi sorozatok világáról
Interjú Nánási Henrikkel a főzeneigazgatói székig vezető útról, a karmester szerepéről, pályája kettősségeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés