bezár
 

irodalom

2009. 06. 29.
Ki írta az év legjobb szakdolgozatát?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Tudományos Akadémia Modern Filológiai Társasága idén először, hagyományteremtő céllal pályázatot hirdetett „Az év szakdolgozata” címmel. A társaság azoknak a végzett vagy végzős hallgatóknak a jelentkezését várta, akik legfeljebb két éve, 2007-ben védték meg szakdolgozatukat nyelvtudomány, irodalomtudomány vagy kommunikáció- és médiatudomány témakörben.
A beérkezett majdnem 160 dolgozatot a Modern Filológiai Szemle szerkesztőbizottsága, a szakterület elismert szakemberei bírálták. A díjakat a társaság éves konferenciáján, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gólyavárában, június 24-én adta át prof. dr. Nyomárkay István, a Társaság elnöke és a Modern Filológiai Szemle szerkesztői, Pál Dániel Levente és Veszelszki Ágnes.

A díjazottak:

Nyelvészet

Borbély Angéla: Orosz–lengyel lexikai párhuzamok (orosz nyelven)(Pécsi Tudományegyetem, konzulense: Robert Wołosz)
 
Irodalom

Zsigmond Adél: „a méreg az mandulaízű”. A nézőpontiság kérdése és következményei a gyermeki gondolkodást érvényesítő kortárs magyar családregényekben (Babeş–Bolyai Tudományegyetem, konzulense: Balázs Imre József)

Kommunikációtudomány

Havasmezői Gergely: A Vörös Ujság. Egy kommunista lap a Népköztársaságban és a Tanácsköztársaságban. 1918–1919. (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, konzulense: Speidl Zoltán)

"Az év szakdolgozata" (díjátadó)
 
Az átadók: prof. dr. Nyomárkay István, Veszelszki Ágnes, Pál Dániel Levente – és a díjazottak: Borbély Angéla, Zsigmond Adél, Havasmezői Gergely


A díjazott munkák hamarosan megjelennek a Társaság folyóiratában, a Modern Filológiai Szemlében.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról
irodalom

Szörnypart Szörnypart
Szlavicsek Judit: Légy/ott, Erawan Kiadó, 2020
irodalom

Mesterséges intelligencia és digitális örökség Mesterséges intelligencia és digitális örökség
A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium (DH-LAB) bemutatkozó online konferenciájáról

Más művészeti ágakról

Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
art&design

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés