bezár
 

zene

2022. 04. 23.
Tom Jones júliusban az MVM Dome-ban lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tom Jones júliusban az MVM Dome-ban lép fel Ismét Magyarországon ad koncertet Tom Jones. A világhírű walesi énekes július 12-én a fővárosi MVM Dome-ban lép fel.

Tom Jones Surrounded by Time című turnéja keretében érkezik nyáron Budapestre, a korábban tervezett, de a háború miatt elmaradó kijevi koncertje helyett. Az énekes turnéja június közepén indul és több mint ötven helyszínt érint Európában és Amerikában.

A 81 éves Tom Jones csaknem hat évtizede kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It's Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger. Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban.

Az erőteljes, remek hangú énekes a nyolcvanas években Prince dalának, a Kissnek a feldolgozásával tért vissza a sikerlistákra. Ezt a kislemezt a kísérletező újhullámos csapattal, az Art of Noise-zal közösen rögzítette, a korong több millió példányban kelt el világszerte. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

1965 óta mintegy 150 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi - sorrendben 42. - stúdióalbuma, a Surrounded by Time tavaly jelent meg.

Az énekes 2001, 2009, 2011, 2014, 2017, 2019 és 2021 után nyolcadszor lép fel magyar közönség előtt júliusban az MVM Dome-ban; legutóbb tavaly augusztusban a VeszprémFesten járt. Pályafutása során kapott Grammy-díjat, Brit Awardsot, 1999-ben átvehette a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE), 2006-ban lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Megjelent a Csaknekedkislány új albuma
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szőcs Márton válaszol
A Psycho Mutants Motherland lemezéről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szalai Katalin válaszol

Más művészeti ágakról

gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
Légrádi Gergely: Alkalomadtán
Keresztes Szent János: Vers az isteniről című írása kapcsán – fordította Takács Zsuzsa
gyerek

Népmesevetítés, kiállítás, kézműves program és bábszínház a Cinema MOM-ban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés